Zomerse runderbavette van Pol Grégoire

Ingrediënten

  • 600 g runderbavette
  • 1 bussel bosuien
  • 1 el verse geraspte gember
  • 4 tot 6 el Shoyu (of soja saus)
  • Het sap van een limoen
  • 1 kleine rode peper
  • 3 tot 4 bussels jonge rapen
  • 100 g kokoscrème (bij voorkeur rauw)
  • 1 of 2 bosuien
  • 3 tot 4 el Shoyu (of soja saus)
  • 2 el limoenzeste
  • Het sap van een limoen
  • 1 bussel fijn gehakte koriander

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 2 opzetstukken, 2 stoommanden en het deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programma “steam” op 80°C gedurende 18 minuten.
  3. Terwijl de stoomkoker opwarmt, meng de runderbavette, de gehakte bosui (houd een beetje over voor de saus), de gember, het limoensap en de Shoyu saus in een kom (kies een kom die in de stoomkoker past).
  4. Snij de rapen in kwartjes.
  5. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, plaats de rundsschotel in de stoommand, en de rapen in de ander mand en dek af met het deksel.
  6. Bereid ondertussen de rauwe saus.
  7. Los de kokoscrème op in een beetje lauw water om een consistentie te verkrijgen vergelijkbaar met pannenkoekendeeg.
  8. Meng alle ingrediënten van de rauwe saus in een kom.
  9. Zodra het stomen afgelopen is, bedek de voorverwarmde borden met de rauwe saus, leg er de raapkwartjes op en presenteer het vlees in de schotel waar iedereen zich zal kunnen bedienen.

Ontdek onze andere recepten

Prei-postelein soep

Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 ui 1 teentje look 1 el olijfolie 1 bouillonblokje 1 bussel postelein Stappen Bereid de groenten door ze

Lire la suite »

Cocktail Escape

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Appelen 1 Peer 1 cm (of meer) Citroenmelisse Stappen Doe alle fruit in uw juicer. Vang het gewonnen

Lire la suite »