De Grawnola

- Bereidingstijd: 20 minuten
- Droogtijd : 12 uur
Ingrediënten
- 100 g amandelen
- 150 g boekweitzaadjes
- 60 g pompoenpitten
- 2 appelen
- 50 g rozijntjes
- 150 g ahornsiroop
- 2 kl kaneel
- De vermalen zaadjes van een kardemom peul
- 1 kl gemberpoeder
- 1 snuifje kruidnagelpoeder
- 1 el amandelpuree
Stappen
Weektijd: 1 nacht
- Hak de amandelen grof met een mes.
- Laat de amandelen en de boekweit gedurende een nacht weken. Spoel vervolgens grondig tot het water heel helder is.
- Hak de appelen met een mes.
- Giet de appelen, amandelen en boekweit in een kom en meng.
- Voeg de siroop en de kruiden toe en meng nogmaals.
- Spreid de bereiding op een NutriFlex blad et droog 2 uur op 60° vervolgens 10u op 45°.
N.B: De Grawnola is een heerlijke mix van fruit, granen en noten omhuld met gesuikerd fruit, andere oliën, stroop of ahornsiroop. Het brengt een smaakvolle crunch aan uw ijsje, yoghurt en smoothie of vormt een perfecte crumble om op uw taarten te strooien.
Ontdek onze andere recepten

Croûtons
12 novembre 2021
Croûtons Temps de préparation: 30 minutes Temps de séchage: 12 heures Ingrédients 120 g de graines de lin moulues 250 g de pulpe de noix

Herbes et fleurs : Mélange doux pour le sommeil
27 octobre 2021
Herbes et fleurs : Mélange doux pour le sommeil Temps de préparation: 15 minutes Temps de séchage : 2 à 4 heures Ingrédients 1/3 de

Gazpacho vert
12 novembre 2021
Ingrédients 1 branche de céleri 1 poivron vert 1 concombre 1 poivron vert frais dénoyauté (facultatif) 2 gousses d’ail 70 g de noix de cajou