Roerei

Œufs brouillés

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 ml verse room
  • 1 klontje boerenboter
  • peper en zout

Stappen

  1. Bereid je stomer voor met 1 verhoger, 1 bain-marie plateau en het deksel.
  2. Programmeer je stomer om 15 minuten op 100°C te stomen.
  3. Terwijl het apparaat voorverwarmt, breek je de eieren in een kom.
  4. Voeg de room en melk toe.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Klop het mengsel lichtjes met een vork.
  7. Zodra de piep klinkt (3 korte piepjes), smelt je de boter in de bain-marie pan.
  8. Zodra de boter volledig gesmolten is, voeg je het mengsel toe aan de bain-marie pan.
  9. Meng met een vork en plaats het deksel terug.
    Roer regelmatig om de eieren te laten klutsen.
  10. Zodra je de gewenste consistentie hebt bereikt, stop je met koken en zet je het programma Warm houden op 60°C voor zo lang als je wilt, of serveer je het meteen.

Ontdek onze andere recepten

Soupe aux poireaux et au pourpier

Prei-postelein soep

Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 ui 1 teentje look 1 el olijfolie 1 bouillonblokje 1 bussel postelein Stappen Bereid de groenten door ze

Lire la suite »
Crumesan

Crumesan

Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 100 g voorgeweekte cashewnoten 50 g voorgeweekte pijnboompitten 4 el vlokken voedingsgist 1 kl grof zout Het

Lire la suite »

Harira

Ingrediënten 100g lams- of rundsvlees (gekookt) 100g voorgeweekte kikkererwten 1 fijngehakte ui 1 el olijfolie 100 g koraallinzen 1 selderij stengel 300 g verse tomaten

Lire la suite »