Roerei

- Bereidingstijd : 5 minuten
- Kooktijd : 15 minuten
Ingrediënten
- 12 eieren
- 100 ml melk
- 50 ml verse room
- 1 klontje boerenboter
- peper en zout
-
De 100% Belgische Stoomkoker
319,99 € – 499,99 € Opties selecteren This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Stappen
- Bereid je stomer voor met 1 verhoger, 1 bain-marie plateau en het deksel.
- Programmeer je stomer om 15 minuten op 100°C te stomen.
- Terwijl het apparaat voorverwarmt, breek je de eieren in een kom.
- Voeg de room en melk toe.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Klop het mengsel lichtjes met een vork.
- Zodra de piep klinkt (3 korte piepjes), smelt je de boter in de bain-marie pan.
- Zodra de boter volledig gesmolten is, voeg je het mengsel toe aan de bain-marie pan.
- Meng met een vork en plaats het deksel terug.
Roer regelmatig om de eieren te laten klutsen. - Zodra je de gewenste consistentie hebt bereikt, stop je met koken en zet je het programma Warm houden op 60°C voor zo lang als je wilt, of serveer je het meteen.
Ontdek onze andere recepten

Poudre forestière
12 November 2021
Poudre de forêt Préparation: 10 minutes Temps de séchage: 12 heures Ingrédients Pieds de champignons Étapes Les champignons crus marinés sont un délice, mais pour

Ovenschotel eieren
19 October 2021
Bereidingstijd : 5 minuten Kooktijd: 8 tot 10 minuten Ingrediënten 2 eieren 60 ml crème fraîche 2 plakjes ham of zalm peper en zout Enkele

Aubergines chips
12 November 2021
Aubergine chips Bereidingstijd: 2,5 uur Droogtijd : 20 uur Ingrediënten 1 of 2 aubergines (500 g) Grof zeezout 1 el Tamari 1 el olijfolie 1