Verwarmde blenders (7)
Het geluidsignaal geeft aan dat het toestel in veiligheid is gesprongen omdat de kuip te vol is. Giet een deel van de inhoud van de kuip weg en start het toestel opnieuw op.
Spoel de binnenkant van de kan met warm water om alle soepresten te verwijderen. U kan ook de PULSE functie gedurende enkele seconden gebruiken wanneer de kan met warm water gevuld is (tot aan de MAX aanduidding) om de reiniging te vergemakkelijken.
Gebruik vervolgens de meegeleverde spons, in een warm zeepsopje gedopt, om de binnenkant van de kan te reinigen, spoel met warm water en laat drogen. Het mes en de staaf mogen met de borstel (eveneens meegeleverd) onder warm water gereinigd worden.
De NutriSoup is niet vaatwasser bestendig.
Bij het aanzetten van het toestel gaan alle lampjes branden, dit is helemaal normaal.
Alle programma’s knipperen tegelijk voordat ze uit gaan, dan is het toestel klaar voor gebruik. U hoeft enkel nog een programma in te stellen.
Op het einde van elk programma geeft de NutriSoup een geluidssignaal om aan te geven dat hij gedaan heeft en dat de bereiding klaar is.
Het toestel mixt niet continu. Naargelang het gekozen programma, wisselt de NutriSoup tussen opwarmen en mixen voor een perfecte bereiding.
Het is aangeraden om fruit en groenten in stukjes van maximum 2 cm te snijden voor elke bereiding om een perfect resultaat te bereiken.
Waterkoker (2)
– Vul uw waterkoker tot de maximum niveau aanduiding (1,7 L) met een mengsel van water en witte azijn, met een ratio van 2 volumes water voor 1 volume azijn. Vul nooit via de giettuit en vermijd te allen tijde de hangreep nat te maken.
– Breng aan de kook tot 100°C en laat een nacht lang weken.
– Giet het water de volgende ochtend weg, en kook verschillende keren vers water tot 100°C tot de azijnsmaak volledig verdwenen is.
Om de filter te verwijderen, open het deksel en verwijder de filter door hem naar boven te trekken.
Reinig de filter door hem onder warm water te houden. Indien nodig, wrijf voorzichtig de zeef met een synthetische borstel. Om de filter terug te plaatsen, schuif hem gewoon langs de zijgroeven tot op het einde.
Stoomkoker (23)
- Giet water tot aan de aanduiding in de verwarmende kuip.
- Plaats een verhoger met de bio-GastroNorm sapopvangbak op de verwarmende kuip.
- Plaats vervolgens een andere verhoger met een stoommand.
- Sluit met het glazen deksel.
- Start het kookproces.
- Zodra het kookproces afgelopen is, verzamel het kookvocht door zowel de stoommand als de « bio-GastroNorm » sapopvangbak te verwijderen.
- Kantel deze laatste naar de kant met de gegraveerde pijl zodat het sap in een kom kan gegoten worden.
Als uw water hard is, raden wij aan om te ontkalken met azijn, maar om ook twee schijfjes citroen in het kookwater te plaatsen (in de onderste bak) tijdens het gebruik om kalkaanslag te vermijden.
Om het leegmaken te vereenvoudigen is de kuip wel degelijk verwijderbaar. Het is aangeraden om de stekker van het toestel uit het stopcontact te trekken om de kuip te ledigen.
Als u vlees of vis samen kookt met groenten, zijn er twee mogelijkheden :
Om de sappen van slechts een van uw ingrediënten te verzamelen: Plaats de “bio-GastroNorm” bak tussen de twee stoommanden en plaats de ingrediënten waarvan u de sappen wil verzamelen in de bovenste stoommand. Plaats de ingrediënten waarvan u de sappen niet wil verzamelen in de onderste stoommand.
Om de sappen van al uw ingrediënten te verzamelen, volstaat het om de “bio-GastroNorm” bak helemaal onderaan te plaatsen.
Giet water in de bak van uw stoomkoker tot de aanduiding “steam max”.
Plaats de bain-marie bak op een verhoger op de verwarmende kuip en sluit met het glazen deksel.
Stel de gewenste kooktemperatuur in (80 of 100 °C).
Programmeer de kooktijd met de timer.
Plaats uw ingrediënten in de bain-marie bak en laat sudderen.
Om verschillende ingrediënten samen te koken, plaats steeds de bain-marie bak bovenop, onder het deksel.
Giet water in de bak van uw stoomkoker tot de aanduiding “steam max”.
Plaats een verhoger en de stoommand op de verwarmende kuip.
Plaats een verhoger en de bain-marie bak boven de stoommand en sluit met het glazen deksel.
Stel de gewenste kooktemperatuur in (80 of 100 °C).
Programmeer de kooktijd met de timer.
Om het verteerbaar te maken
Om het zachter te maken
Om het te reinigen
Om het te ontdoen van het overtollige zout
Om het schillen te vergemakkelijken
Als u uw bokalen pasteuriseert aan 80 °C, maakt u semi-conserven die in de koelkast moeten bewaard worden en die een paar maanden goed blijven.
Als u uw bokalen pasteuriseert aan 100 °C, maakt u conserven die verschillende jaren (max. 5 jaar) op kamertemperatuur bewaren.
Om een ruimte met een constante temperatuur van ongeveer 45°C, de optimale temperatuur voor het gisten van yoghurt, te creëren, draai de gewoonlijke volgorde van de bakken om:
Plaats een verhoger met de bain-marie bak boven de verwarmende kuip.
Plaats dan een verhoger en een stoommand boven de bain-marie bak.
Stel het programma warmhouden in op 60 °C op continu modus.
Bereid uw yoghurt potten terwijl het water warmt.
Plaats uw potten in de stoommand.
Als uw potten te groot zijn om het deksel deftig te kunnen sluiten, voeg een verhoger toe om het volume te vergroten en sluit met het deksel.
Laat 8 uur gisten.
Sluit de yoghurt potten en plaats ze minimum 5 uur voor consumptie in de koelkast.
Voor een snel resultaat, stel de temperatuur in op 100 °C.
Om een maximum aan voedingswaarden te behouden, kies voor een temperatuur van 80°C.
Opdat vlees, gevogelte of vis mals zouden blijven, is het aangeraden om zachtjes continu op te warmen aan 60 °C.
De meeste gerechten verliezen een deel van hun water bij het afkoelen en/of als ze in de koelkast zijn geweest. De stoom zal uw gerechten opwarmen, maar ze ook opnieuw bevochtigen. Niets zo eenvoudig. Plaats uw voedsel in een stoommand met een verhoger op de verwarmende kuip. Sluit het deksel. Stel de gewenste temperatuur in (60, 80 of 100 °C). Stel de opwarmtijd in met de timer naargelang de hoeveelheid en het type van het gerecht.
Gerechten in een saus zijn per definitie vloeibaar en moeten niet gedehydrateerd worden, simpelweg opwarmen is voldoende!
Ofwel in gesloten circuit: Plaats uw gerecht in de bain-marie bak in een verhoger boven de verwarmende kuip en sluit met het glazen deksel.
Ofwel met stoom: Plaats uw gerecht in een saus in de porseleinen terrine of in de sapopvangbak “bio-GastroNorm” naargelang de hoeveelheid. Dit zal sneller zijn, aangezien de stoom langs beide kanten van de verhoger zal verspreid worden.
Uw Dejelin stoomkoker verandert in een handomdraai in een professionele en elegante warmhoudplaat. Plaats uw stoomkoker op uw buffet. Giet water in de bak van uw stoomkoker tot aan de aanduiding “steam max”. Plaats uw nog warme gerecht in de aangepaste bak.
Voor het rauwe voedsel, rijk aan water: Plaats het voedsel in een stoommand boven de kuip met warm water zodat het dooiwater in het reservoir loopt. Stel uw stoomkoker in op warmhouden op 60 °C.
Voor ander voedsel, zoals brood, gebak en bereide gerechten: Plaats het voedsel in de bain-marie bak en sluit met het glazen deksel. Stel uw stoomkoker in op 100°C gedurende 15 tot 20 minuten om de warmte tot in de kern te laten doordringen.
Met ons huidig model stoomkoker kan u niet koken door onderdompeling.
Daarentegen, met onze modellen geproduceerd in XX kan u wel koken door onderdompeling door een stoommand rechtstreeks in de bak te plaatsen.
Controleer eerst of de stekker van het toestel goed in het stopcontact steekt. Zorg ook dat het snoer goed in het toestel is aangesloten.
Het zou kunnen dat de ingestelde functies niet compatibel zijn.
De functie “Continu warmhouden op 60°C” kan niet gebruikt worden met de timer.
De functie “Koken op 80°C en 100°C” kan niet gebruikt worden met de “Continu modus”.
Het kan zijn dat de kooktijd onvoldoende was. De kooktijden weergegeven in de kooktabel zijn indicatief. Deze kooktijden moeten aangepast worden in functie van de hoeveelheid, de dikte, enz. van het voedsel.
Het kan zijn dat er onvoldoende water is (in dit geval, zal een geluidsignaal u hiervan op de hoogte stellen), vul het reservoir.
Er is te veel voedsel in de mand, of het is onvoldoende gespreid. Zorg dat u de manden niet te veel vult en zorg dat het voedsel altijd goed verspreid is zodat de stoom goed kan circuleren voor een beter resultaat.
Houd u steeds aan de waterniveau aanduidingen aangegeven in het reservoir om te vermijden dat het overvol zou zijn en bijgevolg zou overlopen. Het zou ook kunnen dat vis het water doet schuimen. Voor het koken van vis, is zacht koken aan 80°C beter.
De manden en verhogers zijn waarschijnlijk verkeerd geplaatst. Zorg dat de verhogers correct geplaatst zijn. Ze moeten correct in elkaar passen.
In bain-marie modus, wordt enkel de warmhoud functie op 60°C en de stand continu van de timer aangeraden. Opgelet, de bain-marie wordt enkel alleen of bovenop alle andere manden gebruikt. De bain-marie mag dus nooit bedekt worden door een andere mand.
Zorg dat u het deksel van de manden verwijdert om de hete stroomstralen te vermijden. Bescherm uzelf steeds met ovenwanten.
Juicer (1)
Wij raden een reiniging met warm water aan na elk gebruik om te vermijden dat het sap en de fruitrestjes zouden drogen en zouden blijven kleven aan bepaalde onderdelen van het toestel, hetgeen een perfecte extractie van het sap van het voedsel zou kunnen verhinderen.
Voedseldrogers (9)
Ideaal voor het drogen van puree, koekjes of kleverige voedingsmiddelen. De bladen van NutriFlex kunnen gewassen en vervolgens opnieuw gebruikt worden. Ze kunnen gemakkelijk worden gereinigd en werden speciaal ontwikkeld voor De NutriDry voedseldrogers, ze zijn bestand tegen hoge temperaturen en zullen geen schade oplopen.
Dit fijne rooster van plastic zonder BPA werd speciaal ontworpen voor het drogen van delicate kruiden en bloemen. Het rooster is ook handig voor kleine fruitsoorten, spaghetti of als u houdt van fijngesneden voedingsmiddelen.
Om de motorbasis te reinigen, trek eerst de stekker uit het stopcontact en reinig het vervolgens met een vochtige doek. Spoel De NutriDry nooit met water en dompel het toestel niet onder in water.
Reinig de platen, bladen en roosters met warm water en met een mild reinigingsmiddel. Voor een eenvoudigere reiniging van de plaat, leg er vochtig keukenpapier op en laat gedurende korte tijd weken.
Laat uw NutriFlex bladen niet weken. Dit zou ze beschadigen. Het volstaat om ze schoon te wrijven met een lauwe zeepdoek. Spoel ze vervolgens met zuiver water.
Verzeker u ervan dat de platen, bladen en roosters zorgvuldig worden gedroogd voordat u ze opnieuw in het toestel plaatst.
Raw food heeft veel succes omdat het een supergezonde en eenvoudige manier van eten is. Als we de voedingsmiddelen in een zo natuurlijk mogelijke toestand nuttigen, genieten we maximaal van de voedingswaarde. De unieke overvloed aan voedingsstoffen, zuurstof en eiwitten doet ons overlopen van vitaliteit.
U vindt de droogtijd van de meeste ingrediënten terug in de droogtabellen. Deze tabellen worden ter indicatie gegeven, want de droogtijd hangt af van verschillende factoren.
Eerst een vooral is er het omgevingsvocht. U kunt de luchtvochtigheid in uw streek opzoeken via het weerbericht. Hoe dichter dit cijfer bij 100% komt, hoe langer het zal duren om uw voedsel te drogen.
In tweede instantie moet u rekening houden met de aard van het te drogen voedsel en het vochtgehalte. Het vochtgehalte van een vrucht of groente kan variëren volgens het seizoen, de neerslag maar vooral in functie van de rijpheid.
Tenslotte kunt u met de manier waarop u het voedsel snijdt de droogduur optimaliseren. Hoe fijner u snijdt, hoe sneller het drogen verloopt. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een mandoline.
Het is aan u om de droogtijd met enkele uren te verlengen of te verkorten naargelang de omstandigheden waarin u zich bevindt. Wees ook niet bang om te experimenteren. De duur en de intensiteit van het droogproces zijn vrij individueel en hangen vooral van uw eigen smaak af. Al snel zal u de optimale instellingen vinden die u het best bevallen.
Goed gedroogde groenten moeten droog en krokant zijn.
Goed gedroogd fruit moet verschrompeld en soepel zijn.
Goed gedroogde champignons moeten verschrompeld tot krokant zijn.
Goed gedroogde kruiden moeten broos zijn.
Gedroogd voedsel kan langer bewaard worden dan vers, maar ook niet eindeloos. Gedroogd voedsel bevat geen bewaarmiddelen zoals het meeste in de handel verkrijgbaar voedsel. Dit voedsel heeft dus een beperkte bewaarduur dat afhangt van meerdere factoren.
Het type voeding en de mate van drogen: Bepaald voedsel kan beter bewaard worden dan andere dankzij de bestanddelen. Zo is voedsel dat rijk is aan suiker of vetten vlotter bestand tegen bacteriën en vocht dan ander voedsel dat sneller een echte spons wordt en bacteriën sneller laat verspreiden. Laat uw gedroogd voedsel volledig afkoelen alvorens het te verpakken (anders kan er stoom ontstaan en kunnen ze rotten). Als u het voor lange termijn wil bewaren, wacht u best 1 week ongeveer met verpakken.
De atmosferische omstandigheden :
Vocht: De ontwikkeling van bacteriën in voedsel hangt rechtstreeks af van het vochtgehalte. Om uw gedroogd voedsel tegen vocht te beschermen, gebruikt u hermetisch afsluitbare recipiënten.
Lucht: De zuurstof in de lucht rond het voedsel draagt bij tot het oxideren van de olie, vetten, vitamines en enzymen die in het gedroogd voedsel zitten. Om het ranzig worden te vertragen, kunt u ook luchtdicht afgesloten of vacuüm bewaardozen gebruiken.
Warmte: Bacteriën gedijen het best in een warm en vochtig milieu. U kunt de bewaarduur van uw gedroogd voedsel verlengen in de koelkast of diepvriezer indien ze correct beschermd zijn tegen vocht.
Glazen bokalen met een hermetisch af te sluiten deksel (weckpotten) zijn ideaal om gedroogd voedsel te beschermen tegen vocht en insecten. Te bewaren in een donkere ruimte.
Luchtdichte zakken zijn een zuinig en praktisch alternatief dat het voedsel tegen vocht en deels ook tegen oxidatie beschermt. U kunt het voedsel bewaren in metalen koffie- of koekjesdozen om het tegen het licht te beschermen. Verpak gedroogde stukjes in kleine hoeveelheden zodat u na het openen van de verpakking meteen alles kunt gebruiken.
Om gedroogd voedsel te bewaren is een vacuüm verpakking ideaal. Tijdens het drogen hebben we alle vocht verwijderd. Het vacuüm verpakken garandeert dat er geen vocht kan ontstaan en voorkomt de vorming van bacteriën. Als we de lucht verwijderen, kan de voeding ook niet ranzig worden onder invloed van oxidatie. Het gedroogd voedsel kan tot 20 keer langer bewaard worden in vacuümverpakkingen dan in andere afgesloten verpakkingen.
Het is een droogproces met 2 automatische fases. Deze innovatieve functie zorgt ervoor dat u het droogproces in twee fases kan instellen. De eerste fase is van korte duur en aan een hoge temperatuur (2 uur aan 70°C) om de bacteriën te verwijderen, gevolgd door een langere fase op lage temperatuur (8 uur op 50°C) om alle voordelen van uw voedingsmiddelen te conserveren
Praktische vragen (13)
Zodra uw bestelling ons magazijn verlaat, sturen wij een email met de verzendbevestiging van uw pakket. Wij geven ook het trackingnummer door waarmee u de levering kunt volgen.
Alle prijzen die op de Dejelin website vermeld worden zijn inclusief BTW.
Indien u geen antwoord heeft gevonden op uw vraag, of indien u meer informatie wenst, stuur ons een bericht aan de hand van het contactformulier.
Als u niet thuis bent op het moment van de levering, zal de bezorger een afwezigheidsbericht in uw brievenbus achterlaten om u te informeren dat uw pakket beschikbaar is in het dichtstbijzijnde afhaalpunt.
Gebruik onderstaande kaart met verkooppunten om de dichtstbijzijnde dealer te vinden.
Dankzij de registratie van de garantie van uw Dejelin kan u uw document veilig bewaren. Om te registreren, ga naar de registratiemodule voor de garantie.
Breng uw toestel naar een selectief sorteercentrum of naar het dichtstbijzijnde afvalverwerkingscentrum.
Download en druk uw factuur rechtstreeks van uw account af met de 2 onderstaande stappen:
- Selecteer de desbetreffende bestelling.
- Download uw factuur.
Neem contact op met ons via het contactformulier voordat u het terugstuurt.
Wij kunnen u dan gedetailleerde instructies bezorgen en misschien kunnen wij u helpen met bijkomende uitleg of een alternatief.
De algemene verkoopvoorwaarden bepalen dat een toestel kan teruggestuurd en terugbetaald worden binnen een termijn van 14 dagen vanaf de aankoopdatum. Het toestel moet in de originele staat en ongebruikt teruggestuurd worden. De transportkosten zijn voor de rekening van de koper. Wij adviseren u ten zeerste om het toestel aangetekend of met een postopvolging te versturen en een verzekering te nemen bij de transportfirma. Zodra we het product hebben ontvangen en nagekeken zullen wij de terugbetaling uitvoeren.
De leveringskosten in België bedragen 7,5€.
De leveringskosten naar Frankrijk, Luxemburg en Nederland bedragen 12,5€.
Bij een aankoopbedrag van 100€ is de levering gratis!
Alle bestellingen die voor 8u worden geplaatst (van maandag tot en met vrijdag), worden dezelfde dag nog behandeld. Uw bestelling wordt klaargezet en aan onze Bpost koerier meegegeven.
De bestellingen die na 8u worden geplaatst worden de eerstvolgende werkdag als eerste behandeld. U wordt per mail op de hoogte gebracht van de verzending van uw bestelling en u ontvangt het trackingnummer van uw pakket.
Met uw trackingnummer kan u uw bestelling rechtstreeks volgen op de website van de transporteur.
Dejelin biedt u verschillende betalingsmogelijkheden:
- Per creditcard: Visa, Mastercard, American Express
- Per bancontact
- Per PayPal
Het betalen met een bankkaart is volledig beveiligd door onze partner Stripe. Uw bankgegevens worden uitsluitend versleuteld via het internet verstuurd zodat ze onleesbaar zijn voor onbevoegden. Het beveiligingssysteem maakt gebruik van een SSL-versleuteling (Secure Locket Layer) van 128 bit.