De Grawnola

- Bereidingstijd: 20 minuten
- Droogtijd : 12 uur
Ingrediënten
- 100 g amandelen
- 150 g boekweitzaadjes
- 60 g pompoenpitten
- 2 appelen
- 50 g rozijntjes
- 150 g ahornsiroop
- 2 kl kaneel
- De vermalen zaadjes van een kardemom peul
- 1 kl gemberpoeder
- 1 snuifje kruidnagelpoeder
- 1 el amandelpuree
Stappen
Weektijd: 1 nacht
- Hak de amandelen grof met een mes.
- Laat de amandelen en de boekweit gedurende een nacht weken. Spoel vervolgens grondig tot het water heel helder is.
- Hak de appelen met een mes.
- Giet de appelen, amandelen en boekweit in een kom en meng.
- Voeg de siroop en de kruiden toe en meng nogmaals.
- Spreid de bereiding op een NutriFlex blad et droog 2 uur op 60° vervolgens 10u op 45°.
N.B: De Grawnola is een heerlijke mix van fruit, granen en noten omhuld met gesuikerd fruit, andere oliën, stroop of ahornsiroop. Het brengt een smaakvolle crunch aan uw ijsje, yoghurt en smoothie of vormt een perfecte crumble om op uw taarten te strooien.
Ontdek onze andere recepten

Cocktail Sweet Fuel
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 1/ 4 Watermeloen 1 Appel 10 Blauwe bessen 1 Citroenschijfje 1 Koffielepel kaneel Stappen Doe alle fruit in uw

Cocktail Huidredder
Cocktail Huidredder Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 5 Wortelen 1 Handvol spinazie 5-6 Broccoliroosjes Stappen Doe alle groenten in uw juicer. Vang het gewonnen

Prei-postelein soep
Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 ui 1 teentje look 1 el olijfolie 1 bouillonblokje 1 bussel postelein Stappen Bereid de groenten door ze