De Grawnola

- Bereidingstijd: 20 minuten
- Droogtijd : 12 uur
Ingrediënten
- 100 g amandelen
- 150 g boekweitzaadjes
- 60 g pompoenpitten
- 2 appelen
- 50 g rozijntjes
- 150 g ahornsiroop
- 2 kl kaneel
- De vermalen zaadjes van een kardemom peul
- 1 kl gemberpoeder
- 1 snuifje kruidnagelpoeder
- 1 el amandelpuree
Stappen
Weektijd: 1 nacht
- Hak de amandelen grof met een mes.
- Laat de amandelen en de boekweit gedurende een nacht weken. Spoel vervolgens grondig tot het water heel helder is.
- Hak de appelen met een mes.
- Giet de appelen, amandelen en boekweit in een kom en meng.
- Voeg de siroop en de kruiden toe en meng nogmaals.
- Spreid de bereiding op een NutriFlex blad et droog 2 uur op 60° vervolgens 10u op 45°.
N.B: De Grawnola is een heerlijke mix van fruit, granen en noten omhuld met gesuikerd fruit, andere oliën, stroop of ahornsiroop. Het brengt een smaakvolle crunch aan uw ijsje, yoghurt en smoothie of vormt een perfecte crumble om op uw taarten te strooien.
Ontdek onze andere recepten

Ovenschotel eieren
19 October 2021
Bereidingstijd : 5 minuten Kooktijd: 8 tot 10 minuten Ingrediënten 2 eieren 60 ml crème fraîche 2 plakjes ham of zalm peper en zout Enkele

Slaap zacht mix
27 October 2021
Kruiden en bloemen: Slaap zacht mix Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 2 tot 4 uur Ingrediënten 1/3 kamille 1/3 linde 1/3 verbena Stappen – Verwijder
Havermoutpap: 4 varianten.
12 November 2021
Ingrediënten 250 g havervlokken 700 ml plantaardige melk 1 el ahornsiroop 1 snuifje kaneel 1 snuifje zout Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup