Fruitleer van banaan
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 4 tot 6 uur
Ingrediënten
- 4 bananen
- 1 el citroensap
Stappen
- Schil uw fruit, verwijder de pit en de zaden.
- Giet alles in de kan van uw blender en voeg al dan niet zoetstof toe naar smaak (honing, siroop, dadel).
- Mix het geheel tot u een heel gladde massa verkrijgt.
- Met een paletmes of een spatel, spreid de puree op een NutriFlex blad op een plaat. De randen moeten een beetje dikker zijn, aangezien zij als eerste zullen drogen. Als ze even dik zijn als het midden, zullen ze te snel drogen en breekbaar worden.
- Droog het fruitleer min of meer 4 tot 6 uur op 47°C met de optie Smart Drying System voor een sequentiële droging in twee tijden / twee temperaturen.
- Om te weten of uw fruitleer klaar is, voel voorzichtig met uw hand. Als het nog rimpelt, laat nog 30 min. tot 1 uur drogen. Als het zacht en glad blijft is het klaar.
N.B: Eenvoudig en kan niet mislukken, overal mee te nemen voor de kleine hongertjes.
Ontdek onze andere recepten
Minestrone
12 November 2021
Ingrediënten 1 teentje look 75 g bieslook 75 g wortelen 75 g courgettes 75 g groene bonen 50 g venkel 75 g groene asperges 75
Yoghurtijs met rode vruchten
12 November 2021
Ingrediënten 600 g diepvries rode vruchten 600 g yoghurt 2 el agavesiroop of honing Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het

Vichyssoise
12 November 2021
Ingrediënten 200 g preiwit 200 g aardappelen 1 kleine ui 1 bouillonblokje 250 ml crème fleurette 2 kl olijfolie Peper en zout Bieslook Stappen Zorg

