Fruitleer van mango

Stappen

  1. Schil uw fruit, verwijder de pit en de zaden.
  2. Giet alles in de kan van uw blender en voeg al dan niet zoetstof toe naar smaak (honing, siroop, dadel).
  3. Mix het geheel tot u een heel gladde massa verkrijgt.
  4. Met een paletmes of een spatel, spreid de puree op een NutriFlex blad op een plaat. De randen moeten een beetje dikker zijn, aangezien zij als eerste zullen drogen. Als ze even dik zijn als het midden, zullen ze te snel drogen en breekbaar worden.
  5. Droog het fruitleer min of meer 4 tot 6 uur op 47°C met de optie Smart Drying System voor een sequentiële droging in twee tijden / twee temperaturen.
  6. Om te weten of uw fruitleer klaar is, voel voorzichtig met uw hand. Als het nog rimpelt, laat nog 30 min. tot 1 uur drogen. Als het zacht en glad blijft is het klaar.

 

N.B: Ideaal voor de kleine hongertjes of als bijgerecht bij een rauwe pad Thai.

Ontdek onze andere recepten

croutons

Croutons

Croutons Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 120 g gemalen lijnzaadjes 250 g notenpulp 100 g geraspte courgette 2 el olijfolie 2 el

Lire la suite »
Soupe aux poireaux et au pourpier

Prei-postelein soep

Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 ui 1 teentje look 1 el olijfolie 1 bouillonblokje 1 bussel postelein Stappen Bereid de groenten door ze

Lire la suite »
Rocher au coco

Kokos Rocher

Kokos rocher Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 2 bananen 200 g gedroogde kokos 1 el geraspte verse gember 1 el

Lire la suite »