Boerenkool chips

Ingrediënten

  • 300 g boerenkool
  • ½ verse mango
  • 1 rode paprika
  • 1 el cashewnoten puree of Tahin
  • 4 el zonnebloempitten
  • Het sap van een citroen
  • ½ kl kurkuma
  • ½ kl gerookte paprika
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Was de bladen van de kool, verwijder de stelen (hoofdnerf) en snij de koolbladen in middelgrote stukken.
  2. Mix de rest van de ingrediënten in een blender tot u een sausje verkrijgt. Deze bereiding zal als smaakmaker dienen.
  3. Meng de koolbladen met uw smaakmaker in een kom. Kneed het geheel goed om de smaakmaker homogeen te laten opnemen en de koolbladen malser te maken.
  4. Leg de gekruide koolbladen op een NutriFlex blad zodat de kruidenmix niet door het rooster drupt.
  5. Droog alles op 40°C gedurende 12 uur.

Ontdek onze andere recepten

Gazpacho

Gazpacho

Ingrediënten 1 komkommer 1 rode of gele paprika 800 gr verse tomaten gepeld en in blokjes gesneden of 2 blikken tomatenblokjes 4 lente-uitjes 2 teentjes

Lire la suite »
Aubergines chips

Aubergines chips

Aubergine chips Bereidingstijd: 2,5 uur Droogtijd : 20 uur Ingrediënten 1 of 2 aubergines (500 g) Grof zeezout 1 el Tamari 1 el olijfolie 1

Lire la suite »
Cocktail Greenshot

Cocktail Greenshot

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 1 Handvol tarwegras 1 Citroen zonder schil 1/2 cm Gember Stappen Doe alle fruit en groenten in uw juicer.

Lire la suite »