Harira

Ingrediënten

  • 100g lams- of rundsvlees (gekookt)
  • 100g voorgeweekte kikkererwten
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 el olijfolie
  • 100 g koraallinzen
  • 1 selderij stengel
  • 300 g verse tomaten in blokjes gesneden
  • 1 el puree van gedroogde tomaten of tomatenconcentraat
  • 1 kl kaneel
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2-3 saffraan stampers of een snuifje saffraanpoeder
  • 50 g rijst
  • 50 g vermicelli
  • Koriander en platte peterselie voor de garnituur

Stappen

  1. Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel klaar is voor gebruik.
  2. Schil en rasp het teentje look.
  3. Versnipper het vlees in stukken van 2 cm.
  4. Was en snij de groenten in kleine stukjes.
  5. Doe alle ingrediënten in de NutriSoup en voeg water toe tot aan de aanduiding.
  6. Plaats het deksel van de NutriSoup en sluit het toestel aan, zet het aan, druk op de menu knop, kies het programma “Bouillon” en druk op de knop “Play”.
  7. Wanneer de NutriSoup een geluidsignaal weergeeft, verwijder het deksel en controleer de kruiding.
  8. Giet de soep in kommen en serveer met gehakte verse koriander en citroen.

Ontdek onze andere recepten

Recette Cocktail Escape

Cocktail Escape

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Appelen 1 Peer 1 cm (of meer) Citroenmelisse Stappen Doe alle fruit in uw juicer. Vang het gewonnen

Lire la suite »

Bietensoep

Ingrediënten 400 g geschilde bieten in blokjes gesneden 4 sjalotten 150 ml room 1 bouillonblokje Het sap van 3 appelsienen De zeste van een onbehandelde

Lire la suite »
Soupe provencale

Provençaalse soep

Ingrediënten 1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 400 g verse tomaten of een blik tomatenblokjes 2 sjalotten 2 teentjes look Het sap van een

Lire la suite »