Stoofschotel van spliterwten en een hammetje

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 gehakte ui
  • 2 gehakte selderijstengels
  • 1/2 gekookt hammetje
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bouillonblokje
  • 200 gr groene spliterwten
  • Peper en zout

Stappen

  1. Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel klaar is voor gebruik.
  2. Was en bereid de groenten.
  3. Versnipper het hammetje, hak de selderijstengels en de ui fijn.
  4. Giet de groenten en de spliterwten in de NutriSoup en voeg water toe tot aan de aanduiding.
  5. Plaats het deksel van de NutriSoup en sluit het toestel aan, zet het aan, druk op de menu knop, kies het programma “Bouillon” en druk op de knop “Play”.
  6. Wanneer de NutriSoup een geluidsignaal weergeeft, verwijder het deksel en controleer de kruiding.
  7. Giet de bereiding in kommen, bestrooi met fijngehakte verse peterselie.
  8. Serveer met boerenbrood, getoast en beboterd.

Ontdek onze andere recepten

Krupnik: boerensoep

Ingrediënten 50 g mix van parelgort, linzen en spliterwten 1 prei 1 dikke wortel 1 dikke aardappel 1 bouillonblokje Peterselie Stappen Laat de gort, linzen

Lire la suite »

Bietenpoeder

Bietenpoeder Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 10 uur Ingrediënten 1 rode biet Een beetje water Stappen Snij een mooie rode biet en mix met een

Lire la suite »

Chocolade crukies

Chocolade crukies Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 100 g cashew-meel 50 g hazelnotenbloem (of amandelbloem) 50 g gemalen havervlokken (of

Lire la suite »