Roerei

Œufs brouillés

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 ml verse room
  • 1 klontje boerenboter
  • peper en zout

Stappen

  1. Bereid je stomer voor met 1 verhoger, 1 bain-marie plateau en het deksel.
  2. Programmeer je stomer om 15 minuten op 100°C te stomen.
  3. Terwijl het apparaat voorverwarmt, breek je de eieren in een kom.
  4. Voeg de room en melk toe.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Klop het mengsel lichtjes met een vork.
  7. Zodra de piep klinkt (3 korte piepjes), smelt je de boter in de bain-marie pan.
  8. Zodra de boter volledig gesmolten is, voeg je het mengsel toe aan de bain-marie pan.
  9. Meng met een vork en plaats het deksel terug.
    Roer regelmatig om de eieren te laten klutsen.
  10. Zodra je de gewenste consistentie hebt bereikt, stop je met koken en zet je het programma Warm houden op 60°C voor zo lang als je wilt, of serveer je het meteen.

Ontdek onze andere recepten

Italiaanse mix

Italiaanse mix Ingrediënten 80 g zwarte olijven 50 g gedroogde tomaten (zonder olie) 1 ui 150 g cashewnoten 4 kl gedroogde oregano Bereidingstijd: 10 minuten

Lire la suite »
Cocktail Heartbeet

Cocktail Heartbeet

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Kleine rode bieten 1 Granaatappel 1 Appel 1 Citroenschijfje zonder schil Stappen Doe alle fruit en groenten in

Lire la suite »
Soupe au brocoli

Broccoli – Stilton soep

Ingrediënten 1 broccoli 100 g gehakte bosuitjes 1 blokje groentebouillon 25 g versnipperde Stilton Vers gemalen peper en zout Extra Stilton Croutons Olijfolie Stappen Zorg

Lire la suite »