Roerei

Œufs brouillés

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 ml verse room
  • 1 klontje boerenboter
  • peper en zout

Stappen

  1. Bereid je stomer voor met 1 verhoger, 1 bain-marie plateau en het deksel.
  2. Programmeer je stomer om 15 minuten op 100°C te stomen.
  3. Terwijl het apparaat voorverwarmt, breek je de eieren in een kom.
  4. Voeg de room en melk toe.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Klop het mengsel lichtjes met een vork.
  7. Zodra de piep klinkt (3 korte piepjes), smelt je de boter in de bain-marie pan.
  8. Zodra de boter volledig gesmolten is, voeg je het mengsel toe aan de bain-marie pan.
  9. Meng met een vork en plaats het deksel terug.
    Roer regelmatig om de eieren te laten klutsen.
  10. Zodra je de gewenste consistentie hebt bereikt, stop je met koken en zet je het programma Warm houden op 60°C voor zo lang als je wilt, of serveer je het meteen.

Ontdek onze andere recepten

Abrikozen biscru

Abrikozen biscru Bereidingstijd: 45 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 50 g gedroogde abrikozen 1 appel 1 kl kaneelpoeder 1 el zonnebloempitten 50 g boekweitzaadjes,

Lire la suite »
Soupe provencale

Provençaalse soep

Ingrediënten 1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 400 g verse tomaten of een blik tomatenblokjes 2 sjalotten 2 teentjes look Het sap van een

Lire la suite »

Amandel banaan taartbodem

Amandel-banaan taartbodem Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 210 tot 12 uur Ingrediënten 200 g amandelen (gekiemd en gedroogd) 4 bananen Stappen Aantal 8 tot 10

Lire la suite »