Crème brulée

- Bereidingstijd : 20 minuten
- Kooktijd : 40 minuten
Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 200 ml volle melk
- 200 ml room
- 80 g suiker
- 1 vanillestokje (of andere smaakstof naar keuze: matcha, tonkaboon)
-
De 100% Belgische Stoomkoker
319,99 € – 499,99 € Opties selecteren This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Stappen
- Breng in een steelpan de melk, room en het vanillestokje, in de lengte gehalveerd, aan de kook.
- Zodra het mengsel pruttelt, zet je het vuur uit en laat je het trekken.
- Klop in een kom de basterdsuiker en eidooiers door elkaar.
- Voeg de nog kokende vanillemelk toe aan het mengsel en roer met de garde.
- Giet het mengsel in schaaltjes.
- Bereid je stoompan voor met 1 verhoger, 1 stoommandje en het deksel.
- Programmeer je stoompan om 40 minuten te stomen op 100°C.
- Zodra de zoemer klinkt (3 korte piepjes), plaats je de ramekins in het stoommandje en sluit je af met het deksel.
- Bestrooi voor het opdienen met bruine suiker en karameliseer het oppervlak van de ramekin met een kleine keukenbrander.
Ontdek onze andere recepten
Krupnik: boerensoep
12 November 2021
Ingrediënten 50 g mix van parelgort, linzen en spliterwten 1 prei 1 dikke wortel 1 dikke aardappel 1 bouillonblokje Peterselie Stappen Laat de gort, linzen

Cocktail Maandelijks Ritueel
28 October 2021
Cocktail Maandelijks Ritueel Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten ½ Ananas 1 Handvol spinazie of boerenkool ½ Venkelknol 1 Limoenschijfje (Met schil) Stappen Doe alle
Chocolade crukies
12 November 2021
Chocolade crukies Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 100 g cashew-meel 50 g hazelnotenbloem (of amandelbloem) 50 g gemalen havervlokken (of