Italiaanse mix
Ingrediënten
- 80 g zwarte olijven
- 50 g gedroogde tomaten (zonder olie)
- 1 ui
- 150 g cashewnoten
- 4 kl gedroogde oregano
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Droogtijd : 8 uur
Stappen
- Laat de cashewnoten 6 uur weken in water. Spoel grondig.
- Hak de olijven, de gedroogde tomaten, de ui en de cashewnoten fijn met een mes.
- Meng alle ingrediënten in een kom. Leg de bereiding vervolgens op een NutriFlex blad.
- Droog op 50 °C gedurende 8 uur. De bereiding moet goed droog zijn, bijna kruimelig.
- Om het poeder te bereiden, giet het geheel in een blender en mix tot u de gewenste consistentie verkrijgt.
N.B: U verkrijgt een Italiaanse rauwe en vegan mix om uw sauzen, soepen, pizza’s en andere mediterrane bereidingen op smaak te brengen.
Ontdek onze andere recepten
Boerenkool chips
12 November 2021
Boerenkool chips Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 300 g boerenkool ½ verse mango 1 rode paprika 1 el cashewnoten puree of Tahin
Gekruide linzen dahl
12 November 2021
Ingrediënten ½ kl kaneel 1 kl komijn 1 kl gemalen korianderzaadjes 1 kl gemalen fenegriekzaadjes 2 ontpitte kardemom peulen 1 kleine gesneden en ontpitte peper

Tomaten – kikkererwten soep
12 November 2021
Ingrediënten 200 g voorgeweekte kikkererwten of 400 g kikkererwten uit blik. 600 g verse tomaten geblancheerd en in blokjes gesneden of 1 groot blik tomatenblokjes.