Rustieke crackers
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Droogtijd : 16 uur
Ingrediënten
- 500 g rode uien
- 2 teentjes look
- 400 ml water
- 200 ml zonnebloemolie
- 500 g gemalen lijnzaadjes
- 450 g zonnebloempitten
- 1 kl zwarte paprika, vers gemalen
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el zeezout
Stappen
- Giet alle droge ingrediënten (zonnebloempitten en lijnzaadjes) in uw blender met een kom voor droge voeding en mix tot u bloem verkrijgt. Giet de bloem in een kom.
- Mix vervolgens de rest van de ingrediënten in uw blender tot u een gladde puree verkrijgt, en voeg er vervolgens de bloem toe.
- Plaats een NutriFlex blad op een rooster van de voedseldroger, en giet er twee koppen van uw bereiding op.
- Spreid de bereiding en teken kleine vierkantjes met een mes of een spatel (36 vierkantjes).
- Herhaal deze handeling tot uw bereiding op is.
- Droog tot 45°C gedurende 16 uur tot het droog en krokant is.
Ontdek onze andere recepten
Bospoeder
12 November 2021
Bospoeder Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Voeten van paddenstoelen Stappen Snij de voeten van de paddenstoelen in fijne schijfjes en leg ze
Stoofschotel van witloof en chipolata’s
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd : 40 minuten Ingrediënten 700 g witloof 4 tot 6 chipolata’s 5 teentjes look 1 snuifje muskaatnoot 1 kl tijm 2
Gepocheerde kip en slaatje van groene bonen met sesamzaadjes en gestoomde rijst
13 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd : 20 minuten Ingrediënten 3 takjes grof gehakte koriander 1 kl zwarte peperbollen 2 grof gehakte bosuien 1 el zeezout 4