Groenten tempura

Ingrediënten

  • 1 paprika, kleur naar keuze
  • 1 courgette
  • 25 g blond lijnzaad
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g sesamzaadjes
  • 1 kl gele curry

Stappen

  1. Snij de groenten in een fijne julienne met de mandoline.
  2. Maal de lijnzaadjes, zonnebloempitten en sesamzaadjes met een vijzel of met een juicer.
  3. Giet de gemalen zaadjes en pitten in een kom en voeg de curry toe.
  4. Leg deze mix op de julienne van de paprika en de courgette. Meng het geheel goed en maak kleine balletjes.
  5. Leg ze op een NutriFlex blad en plet ze als cookies.
  6. Droog gedurende 4 uur op 47 °C

N.B: Deze kleine groentebeignets zijn ideaal als bijgerecht voor een miso soep, een kom ramen en een udon of soba noedelslaatje. Ze hebben een kortere droogtijd nodig om een zachte kern te bewaren.

Ontdek onze andere recepten

Wrap Tortilla

Wraps

Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 10 uur Ingrediënten 1/2 witte of gele ui 4 grote wortelen 1 kop zongedroogde tomaten 3 teentjes look 1 kop

Lire la suite »

Groenten crème

Ingrediënten 500 g spinazie 250 g zuring 2 sjalotten 100 ml room 1 snuifje nootmuskaatpoeder 1 blokje groentebouillon Peper en zout Stappen Zorg dat de

Lire la suite »