Groenten tempura
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Droogtijd : 4 uur
Ingrediënten
- 1 paprika, kleur naar keuze
- 1 courgette
- 25 g blond lijnzaad
- 25 g zonnebloempitten
- 25 g sesamzaadjes
- 1 kl gele curry
Stappen
- Snij de groenten in een fijne julienne met de mandoline.
- Maal de lijnzaadjes, zonnebloempitten en sesamzaadjes met een vijzel of met een juicer.
- Giet de gemalen zaadjes en pitten in een kom en voeg de curry toe.
- Leg deze mix op de julienne van de paprika en de courgette. Meng het geheel goed en maak kleine balletjes.
- Leg ze op een NutriFlex blad en plet ze als cookies.
- Droog gedurende 4 uur op 47 °C
N.B: Deze kleine groentebeignets zijn ideaal als bijgerecht voor een miso soep, een kom ramen en een udon of soba noedelslaatje. Ze hebben een kortere droogtijd nodig om een zachte kern te bewaren.
Ontdek onze andere recepten
Broccoli – Stilton soep
12 November 2021
Ingrediënten 1 broccoli 100 g gehakte bosuitjes 1 blokje groentebouillon 25 g versnipperde Stilton Vers gemalen peper en zout Extra Stilton Croutons Olijfolie Stappen Zorg
Zoete aardappel curry
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd : 30 minuten Ingrediënten 2 grote zoete aardappelen 100 g olijven 400 g gekookte blonde linzen 1 blik kokosmelk (400 ml)
Yoghurtijs met rode vruchten
12 November 2021
Ingrediënten 600 g diepvries rode vruchten 600 g yoghurt 2 el agavesiroop of honing Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het