Fruitleer van kiwi

Ingrediënten

  • 300 g kiwi
  • 100 g banaan
  • 50 g rietsuiker of kokos- of dadelsiroop (optioneel)

Stappen

  1. Schil uw fruit, verwijder de pit en de zaden.
  2. Giet alles in de kan van uw blender en voeg al dan niet zoetstof toe naar smaak (honing, siroop, dadel).
  3. Mix het geheel tot u een heel gladde massa verkrijgt.
  4. Met een paletmes of een spatel, spreid de puree op een NutriFlex blad op een plaat. De randen moeten een beetje dikker zijn, aangezien zij als eerste zullen drogen. Als ze even dik zijn als het midden, zullen ze te snel drogen en breekbaar worden.
  5. Droog het fruitleer min of meer 4 tot 6 uur op 47°C met de optie Smart Drying System voor een sequentiële droging in twee tijden / twee temperaturen.
  6. Om te weten of uw fruitleer klaar is, voel voorzichtig met uw hand. Als het nog rimpelt, laat nog 30 min. tot 1 uur drogen. Als het zacht en glad blijft is het klaar.

N.B: Een zurig tussendoortje te vergelijken met de zure tongen, een flash back naar onze kindertijd.

Ontdek onze andere recepten

Homemade tomatensaus

Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 30 minuten Ingrediënten 4 kg tomaten voor tomatensaus (Roma, San Marsano) Stappen Steriliseer de bokalen met stoom. Droog ze niet

Lire la suite »

Boekweitballetjes

Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 20 minuten Ingrediënten 12 balletjes 80 g boekweitvlokken (Markal) 15 cl sojamelk natuur 2 el Tamari of soja saus 2

Lire la suite »

Broccoli – Stilton soep

Ingrediënten 1 broccoli 100 g gehakte bosuitjes 1 blokje groentebouillon 25 g versnipperde Stilton Vers gemalen peper en zout Extra Stilton Croutons Olijfolie Stappen Zorg

Lire la suite »