Aubergine chips

Aubergines chips

Ingrediënten

1 of 2 aubergines (500 g)

  • Grof zeezout
  • 1 el Tamari
  • 1 el olijfolie
  • 1 el dadelpuree
  • 1 kl barbecuekruiden

Stappen

Marinade: 30 min.

  1. Was de aubergines en verwijder de steeltjes. Snij ze met een mandoline in plakken van 3 tot 5 mm dik.
  2. Leg de plakken in een schotel en bestrooi ze met grof zout.
  3. Stapel de plakken en zorg dat ze allemaal in contact komen met het grof zout. Laat ze twee uurtjes staan zodat het vocht eruit kan lopen.
  4. Ondertussen, bereid de marinade door de rest van de ingrediënten in een kom te mengen.
  5. Eens het vocht uit de aubergines is onttrokken, giet het sap weg, spoel de aubergines met helder water om het zout te verwijderen. Wring de plakken zo goed mogelijk uit.
  6. Leg de aubergines in een schotel met de marinade. Laat op kamertemperatuur marineren gedurende 30 minuten.
  7. Giet het overschot aan marinade weg en leg de aubergines op NutriFlex bladen om te vermijden dat de marinade door de roosters drupt.
  8. Droog gedurende 20 uur op 47 °C en draai de aubergine chips halverwege de droogtijd (10h).

Ontdek onze andere recepten

Cocktail Clean Up

Cocktail Clean Up

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 1 Rode biet 1 Appel 2 – 3 Wortelen 1 Dun schijfje gember Stappen Doe alle fruit en groenten

Lire la suite »
Vichyssoise

Vichyssoise

Ingrediënten 200 g preiwit 200 g aardappelen 1 kleine ui 1 bouillonblokje 250 ml crème fleurette 2 kl olijfolie Peper en zout Bieslook Stappen Zorg

Lire la suite »

Groenten crème

Ingrediënten 500 g spinazie 250 g zuring 2 sjalotten 100 ml room 1 snuifje nootmuskaatpoeder 1 blokje groentebouillon Peper en zout Stappen Zorg dat de

Lire la suite »