Gekruide linzen dahl

Ingrediënten

  • ½ kl kaneel
  • 1 kl komijn
  • 1 kl gemalen korianderzaadjes
  • 1 kl gemalen fenegriekzaadjes
  • 2 ontpitte kardemom peulen
  • 1 kleine gesneden en ontpitte peper (optioneel)
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 geraspt teentje look
  • 1 cm geraspte gember
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el gedroogde tomatenpuree of tomatenconcentraat
  • 200 g koraallinzen
  • 400 g kerstomaten in 1 gesneden of een blik tomatenblokjes
  • 1 aubergine in blokjes gesneden

Stappen

  1. Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel klaar is voor gebruik.
  2. Was en bereid de groenten.
  3. Doe alle ingrediënten in de NutriSoup en voeg water toe tot aan de aanduiding
  4. Plaats het deksel van de NutriSoup en sluit het toestel aan, zet het aan, druk op de menu knop, kies het programma “Bouillon” en druk op de knop “Play”.
  5. Wanneer de NutriSoup een geluidsignaal weergeeft, verwijder het deksel en controleer de kruiding.
  6. Giet de bereiding in kommen, bestrooi met verse koriander.
  7. Bestrooi met el dikke yoghurt of versnipperde feta.
  8. Serveer met een portie rijst of naanbrood.

Ontdek onze andere recepten

Wrap Tortilla

Wraps

Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 10 uur Ingrediënten 1/2 witte of gele ui 4 grote wortelen 1 kop zongedroogde tomaten 3 teentjes look 1 kop

Lire la suite »

Harira

Ingrediënten 100g lams- of rundsvlees (gekookt) 100g voorgeweekte kikkererwten 1 fijngehakte ui 1 el olijfolie 100 g koraallinzen 1 selderij stengel 300 g verse tomaten

Lire la suite »

Abrikozen biscru

Abrikozen biscru Bereidingstijd: 45 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 50 g gedroogde abrikozen 1 appel 1 kl kaneelpoeder 1 el zonnebloempitten 50 g boekweitzaadjes,

Lire la suite »