Stoofschotel van spliterwten en een hammetje

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 gehakte ui
  • 2 gehakte selderijstengels
  • 1/2 gekookt hammetje
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bouillonblokje
  • 200 gr groene spliterwten
  • Peper en zout

Stappen

  1. Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel klaar is voor gebruik.
  2. Was en bereid de groenten.
  3. Versnipper het hammetje, hak de selderijstengels en de ui fijn.
  4. Giet de groenten en de spliterwten in de NutriSoup en voeg water toe tot aan de aanduiding.
  5. Plaats het deksel van de NutriSoup en sluit het toestel aan, zet het aan, druk op de menu knop, kies het programma “Bouillon” en druk op de knop “Play”.
  6. Wanneer de NutriSoup een geluidsignaal weergeeft, verwijder het deksel en controleer de kruiding.
  7. Giet de bereiding in kommen, bestrooi met fijngehakte verse peterselie.
  8. Serveer met boerenbrood, getoast en beboterd.

Ontdek onze andere recepten

Soupe provencale

Provençaalse soep

Ingrediënten 1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 400 g verse tomaten of een blik tomatenblokjes 2 sjalotten 2 teentjes look Het sap van een

Lire la suite »

Groenten tempura

Groenten tempura Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 4 uur Ingrediënten 1 paprika, kleur naar keuze 1 courgette 25 g blond lijnzaad 25 g zonnebloempitten 25

Lire la suite »

Boerenkool chips

Boerenkool chips Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 300 g boerenkool ½ verse mango 1 rode paprika 1 el cashewnoten puree of Tahin

Lire la suite »