Groenten tempura

Ingrediënten

  • 1 paprika, kleur naar keuze
  • 1 courgette
  • 25 g blond lijnzaad
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g sesamzaadjes
  • 1 kl gele curry

Stappen

  1. Snij de groenten in een fijne julienne met de mandoline.
  2. Maal de lijnzaadjes, zonnebloempitten en sesamzaadjes met een vijzel of met een juicer.
  3. Giet de gemalen zaadjes en pitten in een kom en voeg de curry toe.
  4. Leg deze mix op de julienne van de paprika en de courgette. Meng het geheel goed en maak kleine balletjes.
  5. Leg ze op een NutriFlex blad en plet ze als cookies.
  6. Droog gedurende 4 uur op 47 °C

N.B: Deze kleine groentebeignets zijn ideaal als bijgerecht voor een miso soep, een kom ramen en een udon of soba noedelslaatje. Ze hebben een kortere droogtijd nodig om een zachte kern te bewaren.

Ontdek onze andere recepten

Cocktail Huidredder

Cocktail Huidredder

Cocktail Huidredder Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 5 Wortelen 1 Handvol spinazie 5-6 Broccoliroosjes Stappen Doe alle groenten in uw juicer. Vang het gewonnen

Lire la suite »
Cocktail Virgin Mary

Cocktail Virgin Mary

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 4 Tomaten 1 Selderij stengel 1 Appel ½ Komkommer 1 Citroenschijfje Stappen Doe alle fruit en groenten in uw

Lire la suite »

Pannenkoekendeeg lactosevrij

Filtrez par produitsCuiseur vapeurDéshydrateurs alimentairesExtracteur de jusBouilloireBlenders chauffantsVoir toutes les recettes Ingrediënten 250 g bloem 1/4 L water 1/4 L plantaardige melk (maïs, rijst, soja,

Lire la suite »