Groenten tempura
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Droogtijd : 4 uur
Ingrediënten
- 1 paprika, kleur naar keuze
- 1 courgette
- 25 g blond lijnzaad
- 25 g zonnebloempitten
- 25 g sesamzaadjes
- 1 kl gele curry
Stappen
- Snij de groenten in een fijne julienne met de mandoline.
- Maal de lijnzaadjes, zonnebloempitten en sesamzaadjes met een vijzel of met een juicer.
- Giet de gemalen zaadjes en pitten in een kom en voeg de curry toe.
- Leg deze mix op de julienne van de paprika en de courgette. Meng het geheel goed en maak kleine balletjes.
- Leg ze op een NutriFlex blad en plet ze als cookies.
- Droog gedurende 4 uur op 47 °C
N.B: Deze kleine groentebeignets zijn ideaal als bijgerecht voor een miso soep, een kom ramen en een udon of soba noedelslaatje. Ze hebben een kortere droogtijd nodig om een zachte kern te bewaren.
Ontdek onze andere recepten

Zachtgekookte of hardgekookte eieren
11 April 2022
Bereidingstijd : 2 minuten Kooktijd : 3 à 9 minuten Ingrediënten Eieren Stappen Bereid je stomer voor met 1 verhoger, 1 stoommandje, de eierkoker en

Croutons
12 November 2021
Croutons Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 120 g gemalen lijnzaadjes 250 g notenpulp 100 g geraspte courgette 2 el olijfolie 2 el

Provençaalse soep
12 November 2021
Ingrediënten 1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 400 g verse tomaten of een blik tomatenblokjes 2 sjalotten 2 teentjes look Het sap van een