Groenten tempura

Ingrediënten

  • 1 paprika, kleur naar keuze
  • 1 courgette
  • 25 g blond lijnzaad
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g sesamzaadjes
  • 1 kl gele curry

Stappen

  1. Snij de groenten in een fijne julienne met de mandoline.
  2. Maal de lijnzaadjes, zonnebloempitten en sesamzaadjes met een vijzel of met een juicer.
  3. Giet de gemalen zaadjes en pitten in een kom en voeg de curry toe.
  4. Leg deze mix op de julienne van de paprika en de courgette. Meng het geheel goed en maak kleine balletjes.
  5. Leg ze op een NutriFlex blad en plet ze als cookies.
  6. Droog gedurende 4 uur op 47 °C

N.B: Deze kleine groentebeignets zijn ideaal als bijgerecht voor een miso soep, een kom ramen en een udon of soba noedelslaatje. Ze hebben een kortere droogtijd nodig om een zachte kern te bewaren.

Ontdek onze andere recepten

Œufs cocotte

Ovenschotel eieren

Bereidingstijd : 5 minuten Kooktijd: 8 tot 10 minuten Ingrediënten 2 eieren 60 ml crème fraîche 2 plakjes ham of zalm peper en zout Enkele

Lire la suite »
Œufs brouillés

Roerei

Bereidingstijd : 5 minuten Kooktijd : 15 minuten Ingrediënten 12 eieren 100 ml melk 50 ml verse room 1 klontje boerenboter peper en zout Stappen

Lire la suite »

Boerenkool chips

Boerenkool chips Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 300 g boerenkool ½ verse mango 1 rode paprika 1 el cashewnoten puree of Tahin

Lire la suite »