Groenten tempura

Ingrediënten

  • 1 paprika, kleur naar keuze
  • 1 courgette
  • 25 g blond lijnzaad
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g sesamzaadjes
  • 1 kl gele curry

Stappen

  1. Snij de groenten in een fijne julienne met de mandoline.
  2. Maal de lijnzaadjes, zonnebloempitten en sesamzaadjes met een vijzel of met een juicer.
  3. Giet de gemalen zaadjes en pitten in een kom en voeg de curry toe.
  4. Leg deze mix op de julienne van de paprika en de courgette. Meng het geheel goed en maak kleine balletjes.
  5. Leg ze op een NutriFlex blad en plet ze als cookies.
  6. Droog gedurende 4 uur op 47 °C

N.B: Deze kleine groentebeignets zijn ideaal als bijgerecht voor een miso soep, een kom ramen en een udon of soba noedelslaatje. Ze hebben een kortere droogtijd nodig om een zachte kern te bewaren.

Ontdek onze andere recepten

Fruitleer van kiwi

Fruitleer van kiwi Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 300 g kiwi 100 g banaan 50 g rietsuiker of kokos- of

Lire la suite »
Recette Grawnola Deshydrateur alimentaire ND900

Le Grawnola

De Grawnola Bereidingstijd: 20 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 100 g amandelen 150 g boekweitzaadjes 60 g pompoenpitten 2 appelen 50 g rozijntjes 150

Lire la suite »
Soupe aux poireaux et au pourpier

Prei-postelein soep

Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 ui 1 teentje look 1 el olijfolie 1 bouillonblokje 1 bussel postelein Stappen Bereid de groenten door ze

Lire la suite »