Groenten tempura
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Droogtijd : 4 uur
Ingrediënten
- 1 paprika, kleur naar keuze
- 1 courgette
- 25 g blond lijnzaad
- 25 g zonnebloempitten
- 25 g sesamzaadjes
- 1 kl gele curry
“Voedseldroger ND500” has been added to your cart. Winkelmand bekijken
Stappen
- Snij de groenten in een fijne julienne met de mandoline.
- Maal de lijnzaadjes, zonnebloempitten en sesamzaadjes met een vijzel of met een juicer.
- Giet de gemalen zaadjes en pitten in een kom en voeg de curry toe.
- Leg deze mix op de julienne van de paprika en de courgette. Meng het geheel goed en maak kleine balletjes.
- Leg ze op een NutriFlex blad en plet ze als cookies.
- Droog gedurende 4 uur op 47 °C
N.B: Deze kleine groentebeignets zijn ideaal als bijgerecht voor een miso soep, een kom ramen en een udon of soba noedelslaatje. Ze hebben een kortere droogtijd nodig om een zachte kern te bewaren.
Ontdek onze andere recepten
Italiaanse mix
12 November 2021
Italiaanse mix Ingrediënten 80 g zwarte olijven 50 g gedroogde tomaten (zonder olie) 1 ui 150 g cashewnoten 4 kl gedroogde oregano Bereidingstijd: 10 minuten

Croutons
12 November 2021
Croutons Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 120 g gemalen lijnzaadjes 250 g notenpulp 100 g geraspte courgette 2 el olijfolie 2 el

Tomaten – kikkererwten soep
12 November 2021
Ingrediënten 200 g voorgeweekte kikkererwten of 400 g kikkererwten uit blik. 600 g verse tomaten geblancheerd en in blokjes gesneden of 1 groot blik tomatenblokjes.