Pizza
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Droogtijd : 10 uur
Ingrediënten
- 2 verse tomaten
- 1 paprika
- 1 gedroogde tomaat
- 50 g lijnzaadjes
- 50 g zonnebloempitten of hennepzaadjes
- 1 el oregano
- ½ kl lookpoeder
- ½ kl Himalaya zout
Stappen
- Mix alle ingrediënten behalve de hennepzaadjes in een blender om een gladde puree te verkrijgen.
- Voeg de hennepzaadjes toe en mix nog een paar korte keren om ze te mengen met de puree.
- Plaats een NutriFlex blad op een plaat en plaats er een cookie-cutter op. Giet een beetje bereiding in de cookiecutter en verwijder hem vervolgens voorzichtig.
- Herhaal deze handeling tot uw bereiding op is.
- Droog gedurende 12 uur op 45°C, , maak ze voorzichtig los om ze rechtstreeks op de rooster te leggen en droog nogmaals tot ze goed vast en krokant zijn.
De pizza is het ideale gerecht om te starten met raw cooking. U kan deze pizza bedekken met homemade pesto of cashewpuree met de gemarineerde groenten en een paar gekiemde zaden. Heerlijk!
Ontdek onze andere recepten

Halfgedroogde tomaten
12 November 2021
Halfgedroogde tomaten Bereidingstijd: 5 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Verse tomaten in de gewenste hoeveelheid Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak Stappen Snij

Le Grawnola
12 November 2021
De Grawnola Bereidingstijd: 20 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 100 g amandelen 150 g boekweitzaadjes 60 g pompoenpitten 2 appelen 50 g rozijntjes 150
Tomaat-watermeloen soep
12 November 2021
Ingrediënten 800 g verse tomaten geblancheerd en in blokjes gesneden 200 g vlees van watermeloen 2 teentjes look 1 fijngehakte selderijstengel 10 g basilicumblaadjes 1

