Fruitleer van banaan
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 4 tot 6 uur
Ingrediënten
- 4 bananen
- 1 el citroensap
Stappen
- Schil uw fruit, verwijder de pit en de zaden.
- Giet alles in de kan van uw blender en voeg al dan niet zoetstof toe naar smaak (honing, siroop, dadel).
- Mix het geheel tot u een heel gladde massa verkrijgt.
- Met een paletmes of een spatel, spreid de puree op een NutriFlex blad op een plaat. De randen moeten een beetje dikker zijn, aangezien zij als eerste zullen drogen. Als ze even dik zijn als het midden, zullen ze te snel drogen en breekbaar worden.
- Droog het fruitleer min of meer 4 tot 6 uur op 47°C met de optie Smart Drying System voor een sequentiële droging in twee tijden / twee temperaturen.
- Om te weten of uw fruitleer klaar is, voel voorzichtig met uw hand. Als het nog rimpelt, laat nog 30 min. tot 1 uur drogen. Als het zacht en glad blijft is het klaar.
N.B: Eenvoudig en kan niet mislukken, overal mee te nemen voor de kleine hongertjes.
Ontdek onze andere recepten
Pizza
12 November 2021
Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 10 uur Ingrediënten 2 verse tomaten 1 paprika 1 gedroogde tomaat 50 g lijnzaadjes 50 g zonnebloempitten of hennepzaadjes 1
Bloemkool popcorn met Za’atar en oranjebloesem
12 November 2021
Bloemkool popcorn met Za’atar en oranjebloesem Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 10 tot 12 uur Ingrediënten 1 bloemkool 1 kl Za’atar (Libanese kruidenmix) 1 el
Fruitleer van kiwi
12 November 2021
Fruitleer van kiwi Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 300 g kiwi 100 g banaan 50 g rietsuiker of kokos- of

