Rustieke crackers
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Droogtijd : 16 uur
Ingrediënten
- 500 g rode uien
- 2 teentjes look
- 400 ml water
- 200 ml zonnebloemolie
- 500 g gemalen lijnzaadjes
- 450 g zonnebloempitten
- 1 kl zwarte paprika, vers gemalen
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el zeezout
Stappen
- Giet alle droge ingrediënten (zonnebloempitten en lijnzaadjes) in uw blender met een kom voor droge voeding en mix tot u bloem verkrijgt. Giet de bloem in een kom.
- Mix vervolgens de rest van de ingrediënten in uw blender tot u een gladde puree verkrijgt, en voeg er vervolgens de bloem toe.
- Plaats een NutriFlex blad op een rooster van de voedseldroger, en giet er twee koppen van uw bereiding op.
- Spreid de bereiding en teken kleine vierkantjes met een mes of een spatel (36 vierkantjes).
- Herhaal deze handeling tot uw bereiding op is.
- Droog tot 45°C gedurende 16 uur tot het droog en krokant is.
Ontdek onze andere recepten

Cashewnoten havermoutpap
12 November 2021
Ingrediënten Een handvol cashewnoten voorgeweekt (4 uur) 250 g havervlokken 700 ml water 2 kl agavesiroop 1 snuifje kaneel 1 snuifje zout Stappen Zorg dat

Rustieke crackers
12 November 2021
Rustieke crackers Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 16 uur Ingrediënten 500 g rode uien 2 teentjes look 400 ml water 200 ml zonnebloemolie 500 g
Bietenpoeder
12 November 2021
Bietenpoeder Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 10 uur Ingrediënten 1 rode biet Een beetje water Stappen Snij een mooie rode biet en mix met een

