Rustieke crackers

- Bereidingstijd: 40 minuten
- Droogtijd : 16 uur
Ingrediënten
- 500 g rode uien
- 2 teentjes look
- 400 ml water
- 200 ml zonnebloemolie
- 500 g gemalen lijnzaadjes
- 450 g zonnebloempitten
- 1 kl zwarte paprika, vers gemalen
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el zeezout
Stappen
- Giet alle droge ingrediënten (zonnebloempitten en lijnzaadjes) in uw blender met een kom voor droge voeding en mix tot u bloem verkrijgt. Giet de bloem in een kom.
- Mix vervolgens de rest van de ingrediënten in uw blender tot u een gladde puree verkrijgt, en voeg er vervolgens de bloem toe.
- Plaats een NutriFlex blad op een rooster van de voedseldroger, en giet er twee koppen van uw bereiding op.
- Spreid de bereiding en teken kleine vierkantjes met een mes of een spatel (36 vierkantjes).
- Herhaal deze handeling tot uw bereiding op is.
- Droog tot 45°C gedurende 16 uur tot het droog en krokant is.
Ontdek onze andere recepten
Grawnola salé à l’italienne
12 November 2021
Gezouten Grawnola op Italiaanse wijze Bereidingstijd: 20 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 50 g noten 100 g gekiemde boekweit 2 wortelen 1 rode paprika

Vichyssoise
12 November 2021
Ingrediënten 200 g preiwit 200 g aardappelen 1 kleine ui 1 bouillonblokje 250 ml crème fleurette 2 kl olijfolie Peper en zout Bieslook Stappen Zorg
Amandel banaan taartbodem
12 November 2021
Amandel-banaan taartbodem Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 210 tot 12 uur Ingrediënten 200 g amandelen (gekiemd en gedroogd) 4 bananen Stappen Aantal 8 tot 10