Ovenschotel eieren

Œufs cocotte

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 60 ml crème fraîche
  • 2 plakjes ham of zalm
  • peper en zout
  • Enkele takjes bieslook of andere verse kruiden naar keuze

Stappen

  1. Verkruimel de ham of zalm en verdeel de kruimels over twee kommen.
  2. Breek een ei in elke kom.
    Voeg de crème fraîche en zout en peper naar smaak toe.
  3. Bereid je stoompan voor met 1 verhoger, 1 stoommandje en het deksel.
    Stel je stoompan in om 8 minuten te stomen op 100°C.
  4. Zodra de zoemer klinkt (3 korte piepjes), plaats je de kommetjes in het stoommandje en sluit je af met het deksel.
  5. Strooi wanneer ze gaar zijn de fijngehakte bieslook over de eieren.
  6. Serveer met ouderwets brood.

Découvrez nos autres recettes

Aubergines chips

Aubergines chips

Aubergine chips Bereidingstijd: 2,5 uur Droogtijd : 20 uur Ingrediënten 1 of 2 aubergines (500 g) Grof zeezout 1 el Tamari 1 el olijfolie 1

Lire la suite »
Recette Cocktail Cabbage Lover

Cocktail Cabbage Lover

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 3 Broccoliroosjes 3 Boerenkoolbladeren 5 Spruitjes 1 Handvol spinazie 1 Citroenschijfje 12 -15 Frambozen 2 Appelen Stappen Doe alle

Lire la suite »
Cocktail Virgin Mary

Cocktail Virgin Mary

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 4 Tomaten 1 Selderij stengel 1 Appel ½ Komkommer 1 Citroenschijfje Stappen Doe alle fruit en groenten in uw

Lire la suite »