Ovenschotel eieren

Œufs cocotte

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 60 ml crème fraîche
  • 2 plakjes ham of zalm
  • peper en zout
  • Enkele takjes bieslook of andere verse kruiden naar keuze

Stappen

  1. Verkruimel de ham of zalm en verdeel de kruimels over twee kommen.
  2. Breek een ei in elke kom.
    Voeg de crème fraîche en zout en peper naar smaak toe.
  3. Bereid je stoompan voor met 1 verhoger, 1 stoommandje en het deksel.
    Stel je stoompan in om 8 minuten te stomen op 100°C.
  4. Zodra de zoemer klinkt (3 korte piepjes), plaats je de kommetjes in het stoommandje en sluit je af met het deksel.
  5. Strooi wanneer ze gaar zijn de fijngehakte bieslook over de eieren.
  6. Serveer met ouderwets brood.

Découvrez nos autres recettes

Soupe au brocoli

Broccoli – Stilton soep

Ingrediënten 1 broccoli 100 g gehakte bosuitjes 1 blokje groentebouillon 25 g versnipperde Stilton Vers gemalen peper en zout Extra Stilton Croutons Olijfolie Stappen Zorg

Lire la suite »

Abrikozen biscru

Abrikozen biscru Bereidingstijd: 45 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 50 g gedroogde abrikozen 1 appel 1 kl kaneelpoeder 1 el zonnebloempitten 50 g boekweitzaadjes,

Lire la suite »
Cocktail Digest

Cocktail Digest

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Selderij stengels 1 Komkommer ½ Ananas 1 Bos Koriander Stappen Doe alle fruit en groenten in uw juicer.

Lire la suite »