Ovenschotel eieren

Œufs cocotte

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 60 ml crème fraîche
  • 2 plakjes ham of zalm
  • peper en zout
  • Enkele takjes bieslook of andere verse kruiden naar keuze

Stappen

  1. Verkruimel de ham of zalm en verdeel de kruimels over twee kommen.
  2. Breek een ei in elke kom.
    Voeg de crème fraîche en zout en peper naar smaak toe.
  3. Bereid je stoompan voor met 1 verhoger, 1 stoommandje en het deksel.
    Stel je stoompan in om 8 minuten te stomen op 100°C.
  4. Zodra de zoemer klinkt (3 korte piepjes), plaats je de kommetjes in het stoommandje en sluit je af met het deksel.
  5. Strooi wanneer ze gaar zijn de fijngehakte bieslook over de eieren.
  6. Serveer met ouderwets brood.

Découvrez nos autres recettes

Harira

Ingrediënten 100g lams- of rundsvlees (gekookt) 100g voorgeweekte kikkererwten 1 fijngehakte ui 1 el olijfolie 100 g koraallinzen 1 selderij stengel 300 g verse tomaten

Lire la suite »

Appelcompote

Ingrediënten 800 g appelen 300 ml appelsap 1/2 kl gemalen kruidnagel Zeste van ½ citroen Kaneel Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt

Lire la suite »
Cocktail Heartbeet

Cocktail Heartbeet

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Kleine rode bieten 1 Granaatappel 1 Appel 1 Citroenschijfje zonder schil Stappen Doe alle fruit en groenten in

Lire la suite »