Charqui
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 4 tot 6 uur
Ingrediënten
- Een paar magere sneetjes rauw vlees
- Soja saus / Worcestershire saus/ Tomaten saus / Barbecue saus
- Knoflookpoeder
- Peper en zout
Stappen
- Snij uw vlees in gelijkmatige stukken van 2,5 cm breed en 1 cm dik, zo lang als u wenst.
- Eens het vlees gesneden is, verwijder al het zichtbaar vet. Charqui met de nerf mee gesneden zal smeuïg zijn ; charqui tegen de nerf in gesneden zal heel mals zijn, maar breekbaarder.
- Kruid met de saus naar keuze, lookpoeder en peper en zout.
- Schud er alle overtollige kruiding af.
- Spreid een enkele laag vleesreepjes op een of meer platen van de voedseldroger.
- Droog op 68 ˚C gedurende 4 tot 6 uur.
- Dep van tijd tot tijd de druppeltjes vet die verschijnen.
- Bereid steeds de charqui met vers vlees. Een goed gedroogde charqui, barst, maar breekt niet als het geplooid wordt.
Ontdek onze andere recepten
Aziatische crackers
12 November 2021
Aziatische crackers Bereidingstijd: 30 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 100 g gemalen lijnzaadjes 50 g hele lijnzaadjes 1 wortel 2 tomaten 1 gele paprika
Rode vruchten coulis
12 November 2021
Ingrediënten Rode vruchten: 200 g aardbeien, 100 g frambozen of 50 g rode bessen en 50 g cassis of bevroren fruit: 250 g aardbeien en
Cocktail Heartbeet
28 October 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Kleine rode bieten 1 Granaatappel 1 Appel 1 Citroenschijfje zonder schil Stappen Doe alle fruit en groenten in