Charqui
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 4 tot 6 uur
Ingrediënten
- Een paar magere sneetjes rauw vlees
- Soja saus / Worcestershire saus/ Tomaten saus / Barbecue saus
- Knoflookpoeder
- Peper en zout
Stappen
- Snij uw vlees in gelijkmatige stukken van 2,5 cm breed en 1 cm dik, zo lang als u wenst.
- Eens het vlees gesneden is, verwijder al het zichtbaar vet. Charqui met de nerf mee gesneden zal smeuïg zijn ; charqui tegen de nerf in gesneden zal heel mals zijn, maar breekbaarder.
- Kruid met de saus naar keuze, lookpoeder en peper en zout.
- Schud er alle overtollige kruiding af.
- Spreid een enkele laag vleesreepjes op een of meer platen van de voedseldroger.
- Droog op 68 ˚C gedurende 4 tot 6 uur.
- Dep van tijd tot tijd de druppeltjes vet die verschijnen.
- Bereid steeds de charqui met vers vlees. Een goed gedroogde charqui, barst, maar breekt niet als het geplooid wordt.
Ontdek onze andere recepten
Fruitleer van rode vruchten
12 November 2021
Fruitleer van rode vruchten Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 à 6 uur Ingrediënten 200 g rode vruchten naar keuze 1 banaan 50 g rietsuiker
Homemade yoghurt
12 November 2021
Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 5 uur Ingrediënten 1 zakje melkzuurbacteriën of 1 volle yoghurt natuur 1 L verse volle melk Stappen Meng de melk en
Cocktail Antigriep
28 October 2021
Cocktail Antigriep Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 1 Appel 1/2 Komkommer 1 Limoenschijfje (met schil) 1 Handvol basilicum Stappen Doe alle fruit en groenten