Italiaanse crackers
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Droogtijd : 10 tot 12 uur
Ingrediënten
- ½ kop lijnzaadjes, voorgeweekt gedurende 1 uur in ½ kop water
- 1 kop zonnebloempitten
- 1 kop gemalen lijnzaadjes
- 1 kleine courgette
- 1 paprika
- 4 gedroogde tomaten
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 3 dadels, voorgeweekt en ontpit
- 1 el citroensap
- 2 kl oregano
- ½ kl grof zout
- 1 handvol verse peterselie
- 1 handvol verse basilicum
Stappen
- Giet de gemalen lijnzaadjes en de zonnebloempitten in een blender en mix ze fijn tot u bloem verkrijgt. Zet deze bereiding aan de kant.
- Mix al de groenten in een blender tot u een groenten puree verkrijgt.
- Voeg de verse basilicum en peterselie toe en mix ze pulse-gewijs, om ze vervolgens te hakken en toe te voegen aan de mix.
- Voeg de bloem van zonnebloem en lijnzaad toe en meng tot u een pasta verkrijgt.
- Giet het deeg in een kom en meng de gelei van voorgeweekte lijnzaadjes toe. Meng tot u een homogene pasta verkrijgt.
- Spreid de bereiding op een NutriFlex blad met een spatel en teken vierkantjes of driehoekjes om de crackers te vormen.
- Droog gedurende 10 tot 12 uur op 47°C.
Ontdek onze andere recepten
Crème van groene asperges
12 November 2021
Ingrediënten 400 g groene asperges 150 g aardappelen 80 g ui 100 g prei 2 el olijfolie Stappen Schil de asperges, de ui en de
Slaap zacht mix
27 October 2021
Kruiden en bloemen: Slaap zacht mix Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 2 tot 4 uur Ingrediënten 1/3 kamille 1/3 linde 1/3 verbena Stappen – Verwijder
SHÉHÉRAZADE smoothie
13 November 2021
Ingrediënten 3 bananen 1 kop havermelk 1 kl oranjebloesem 1 el honing Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel klaar