Halfgedroogde tomaten
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Droogtijd : 12 uur
Ingrediënten
- Verse tomaten in de gewenste hoeveelheid
- Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak
Stappen
- Snij de tomaten in kwartjes en leg ze op de roosters. De schilkant op de rooster om te vermijden dat het tomatensap door de roosters zou druppen.
- Bestrooi de tomaten met de Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak.
- Droog gedurende 12 uur op 45°
N.B: Deze droogtechniek zal de smaken van de tomaten sublimeren. Uw flauwe tomaten krijgen de smaak van echte, in de zon gerijpte tomaten.
Ontdek onze andere recepten

Rustieke crackers
12 November 2021
Rustieke crackers Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 16 uur Ingrediënten 500 g rode uien 2 teentjes look 400 ml water 200 ml zonnebloemolie 500 g
Chocolade crukies
12 November 2021
Chocolade crukies Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 100 g cashew-meel 50 g hazelnotenbloem (of amandelbloem) 50 g gemalen havervlokken (of

Tomaten – kikkererwten soep
12 November 2021
Ingrediënten 200 g voorgeweekte kikkererwten of 400 g kikkererwten uit blik. 600 g verse tomaten geblancheerd en in blokjes gesneden of 1 groot blik tomatenblokjes.

