Stoofschotel van witloof en chipolata’s
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd : 40 minuten
Ingrediënten
- 700 g witloof
- 4 tot 6 chipolata’s
- 5 teentjes look
- 1 snuifje muskaatnoot
- 1 kl tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 snuifje rozemarijn
- 450 g aardappelen
- Peper & zout
Stappen
- Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes.
- Was de witloof, snij ze in twee en verwijder hun bittere kern.
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 “bio-Gastronorm” bak, 1 opzetstuk, 1 stoommand en het glazen deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 40 minuten.
- Terwijl het toestel opwarmt, doorprik uw chipolata’s met een vork.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), schuif het bovenste opzetstuk opzij en plaats de chipolata’s, witloof, look, tijm, laurier en rozemarijn in de “bio-Gastronorm” sapopvangbak.
- Voeg een scheutje olijfolie toe.
- Verwijder het deksel, plaats de aardappelen in de stoommand en dek het toestel dan opnieuw af met het deksel.
- Eens de kooktijd afgelopen is, voeg peper en zout naar smaak toe en serveer met een beetje mosterd op oude wijze.
Opmerkingen: als u het vleessap niet wil mengen met de groenten, plaats de “bio gastronorm” sapopvangbak boven de stoommand en laat de chipolata’s samen met de aardappelen in de stoommand garen zodat het vet en het zetmeel in het water van de verwarmende kuip loopt.
Ontdek onze andere recepten
Koraallinzen en spinazie
13 November 2021
Ingrediënten 1 teentje look 20 g verse gember 100 g wortelen 100 g selderijstengels 100 g kerstomaatjes 2 rode pepers 150 g koraallinzen 730 ml
Amandel banaan taartbodem
12 November 2021
Amandel-banaan taartbodem Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 210 tot 12 uur Ingrediënten 200 g amandelen (gekiemd en gedroogd) 4 bananen Stappen Aantal 8 tot 10
Berberse gepocheerde peren
12 November 2021
Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd : 30 minuten Ingrediënten 6 goed vaste peren 250 g poedersuiker 1, 5 L warm water 120 g hibiscus 2 el