Indiase bouillon: Mulligatawny
Ingrediënten
- 1 kl verse gember
- 2 teentjes look
- 50 g selderijstengel
- 50 g wortelen
- 50 g gehakte ui
- 150 g mango of appel
- 200 g gebakken kippenwit
- 50 g rijst
- 1 soeplepel kurkuma
- ½ koffielepel gemalen komijn
- 630 ml groenten- of kippenbouillon
- Peper en zout
- 1 soeplepel citroensap
- Yoghurt en koriander voor de versiering
Stappen
- Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel klaar is voor gebruik.
- Schil en rasp het teentje look en de gember.
- Was, schil en snij het fruit en de groenten in kleine stukjes.
- Versnipper de kip in stukjes van ongeveer 2 cm.
- Giet de groenten, de rijst, de kip, de look en de kruiden in de NutriSoup.
- Voeg de bouillon toe tot aan de aanduiding (voeg water toe indien nodig).
- Plaats het deksel van de NutriSoup op de kan en sluit het toestel aan, zet het aan, druk op de menu knop, kies het programma “Bouillon” en druk op de knop “Play”.
- Wanneer de NutriSoup een geluidsignaal weergeeft, verwijder het deksel en voeg het citroensap toe.
- Giet de soep in kommen en breng op smaak met een soeplepel dikke yoghurt en gehakte verse koriander.
Ontdek onze andere recepten
LASSI MANGO smoothie
13 November 2021
Ingrediënten 400 g mango (ongeveer 1 mango) 400 g Griekse natuur yoghurt 10 blaadjes munt 10 cl melk 2 el vloeibare honing 4 ijsblokjes Stappen
Kerst appelkroon
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 8 uur Ingrediënten 3 appelen type Jonagold of Gala. 1 kl kaneelpoeder 1 snuifje gemberpoeder 1 snuifje kruidnagelpoeder 1 snuifje
NL – Tarte aux légumes verts et ricotta en croûte de parmesan nl
18 June 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 2 à 4 uur Ingrediënten ¼ de verveine ¼ de menthe ¼ hibiscus ¼ rose séchée épices optionnelles : anis