Boerenkool chips
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 12 uur
Ingrediënten
- 300 g boerenkool
- ½ verse mango
- 1 rode paprika
- 1 el cashewnoten puree of Tahin
- 4 el zonnebloempitten
- Het sap van een citroen
- ½ kl kurkuma
- ½ kl gerookte paprika
- 1 snuifje zout
Stappen
- Was de bladen van de kool, verwijder de stelen (hoofdnerf) en snij de koolbladen in middelgrote stukken.
- Mix de rest van de ingrediënten in een blender tot u een sausje verkrijgt. Deze bereiding zal als smaakmaker dienen.
- Meng de koolbladen met uw smaakmaker in een kom. Kneed het geheel goed om de smaakmaker homogeen te laten opnemen en de koolbladen malser te maken.
- Leg de gekruide koolbladen op een NutriFlex blad zodat de kruidenmix niet door het rooster drupt.
- Droog alles op 40°C gedurende 12 uur.
Ontdek onze andere recepten

Le Grawnola
12 November 2021
De Grawnola Bereidingstijd: 20 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 100 g amandelen 150 g boekweitzaadjes 60 g pompoenpitten 2 appelen 50 g rozijntjes 150
Crème van groene asperges
12 November 2021
Ingrediënten 400 g groene asperges 150 g aardappelen 80 g ui 100 g prei 2 el olijfolie Stappen Schil de asperges, de ui en de

Halfgedroogde tomaten
12 November 2021
Halfgedroogde tomaten Bereidingstijd: 5 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Verse tomaten in de gewenste hoeveelheid Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak Stappen Snij