Fruitleer van kiwi

Ingrediënten

  • 300 g kiwi
  • 100 g banaan
  • 50 g rietsuiker of kokos- of dadelsiroop (optioneel)

Stappen

  1. Schil uw fruit, verwijder de pit en de zaden.
  2. Giet alles in de kan van uw blender en voeg al dan niet zoetstof toe naar smaak (honing, siroop, dadel).
  3. Mix het geheel tot u een heel gladde massa verkrijgt.
  4. Met een paletmes of een spatel, spreid de puree op een NutriFlex blad op een plaat. De randen moeten een beetje dikker zijn, aangezien zij als eerste zullen drogen. Als ze even dik zijn als het midden, zullen ze te snel drogen en breekbaar worden.
  5. Droog het fruitleer min of meer 4 tot 6 uur op 47°C met de optie Smart Drying System voor een sequentiële droging in twee tijden / twee temperaturen.
  6. Om te weten of uw fruitleer klaar is, voel voorzichtig met uw hand. Als het nog rimpelt, laat nog 30 min. tot 1 uur drogen. Als het zacht en glad blijft is het klaar.

N.B: Een zurig tussendoortje te vergelijken met de zure tongen, een flash back naar onze kindertijd.

Ontdek onze andere recepten

Recette Gazpacho vert Blender Nutrisoup

Groene Gazpacho

Ingrediënten 1 selderijstengel 1 groene paprika 1 komkommer 1 ontpitte verse groene peper (optioneel) 2 teentjes look 70 g geroosterde cashewnoten 100 g spinazie 20

Lire la suite »

Chocolade crukies

Chocolade crukies Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 100 g cashew-meel 50 g hazelnotenbloem (of amandelbloem) 50 g gemalen havervlokken (of

Lire la suite »