Crème brulée

crème brulée Cuiseur vapeur Dejelin

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 200 ml volle melk
  • 200 ml room
  • 80 g suiker
  • 1 vanillestokje (of andere smaakstof naar keuze: matcha, tonkaboon)

Stappen

  1. Breng in een steelpan de melk, room en het vanillestokje, in de lengte gehalveerd, aan de kook.
  2. Zodra het mengsel pruttelt, zet je het vuur uit en laat je het trekken.
  3. Klop in een kom de basterdsuiker en eidooiers door elkaar.
  4. Voeg de nog kokende vanillemelk toe aan het mengsel en roer met de garde.
  5. Giet het mengsel in schaaltjes.
  6. Bereid je stoompan voor met 1 verhoger, 1 stoommandje en het deksel.
  7. Programmeer je stoompan om 40 minuten te stomen op 100°C.
  8. Zodra de zoemer klinkt (3 korte piepjes), plaats je de ramekins in het stoommandje en sluit je af met het deksel.
  9. Bestrooi voor het opdienen met bruine suiker en karameliseer het oppervlak van de ramekin met een kleine keukenbrander.

Ontdek onze andere recepten

Moules à la vapeur cuiseur vapeur Dejelin

Gestoomde mosselen

Bereidingstijd : 10 minuten Kooktijd : 10 à 20 minuten Ingrediënten 2 kg mosselen 2 uien 2 stengels bleekselderij 2 wortelen 2 teentjes knoflook 1

Lire la suite »
Cocktail Carrot Bomb

Cocktail Carott Bomb

Cocktail Carrot Bomb Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Appelen 3 Wortelen 1 Handvol (platte) peterselie 1 Citroenschijfje Stappen Doe alle fruit en groenten

Lire la suite »