Crème brulée

- Bereidingstijd : 20 minuten
- Kooktijd : 40 minuten
Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 200 ml volle melk
- 200 ml room
- 80 g suiker
- 1 vanillestokje (of andere smaakstof naar keuze: matcha, tonkaboon)
-
De 100% Belgische Stoomkoker
319,99 € – 499,99 € Opties selecteren This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Stappen
- Breng in een steelpan de melk, room en het vanillestokje, in de lengte gehalveerd, aan de kook.
- Zodra het mengsel pruttelt, zet je het vuur uit en laat je het trekken.
- Klop in een kom de basterdsuiker en eidooiers door elkaar.
- Voeg de nog kokende vanillemelk toe aan het mengsel en roer met de garde.
- Giet het mengsel in schaaltjes.
- Bereid je stoompan voor met 1 verhoger, 1 stoommandje en het deksel.
- Programmeer je stoompan om 40 minuten te stomen op 100°C.
- Zodra de zoemer klinkt (3 korte piepjes), plaats je de ramekins in het stoommandje en sluit je af met het deksel.
- Bestrooi voor het opdienen met bruine suiker en karameliseer het oppervlak van de ramekin met een kleine keukenbrander.
Ontdek onze andere recepten

Pruimenconfituur
12 November 2021
Ingrediënten 600 g pruimen 80 kristalsuiker 50 ml water 1 kl citroensap limoensap Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel
Appelcompote
12 November 2021
Ingrediënten 800 g appelen 300 ml appelsap 1/2 kl gemalen kruidnagel Zeste van ½ citroen Kaneel Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt

Stoofschotel van zoete aardappelen
12 November 2021
Ingrediënten 400 g verse in blokjes gesneden tomaten of 1 blik tomatenblokjes 200 ml kokosmelk 1 zoete aardappel 1 aubergine 2 handenvol spinazie 50 g