Ovenschotel eieren

Œufs cocotte

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 60 ml crème fraîche
  • 2 plakjes ham of zalm
  • peper en zout
  • Enkele takjes bieslook of andere verse kruiden naar keuze

Stappen

  1. Verkruimel de ham of zalm en verdeel de kruimels over twee kommen.
  2. Breek een ei in elke kom.
    Voeg de crème fraîche en zout en peper naar smaak toe.
  3. Bereid je stoompan voor met 1 verhoger, 1 stoommandje en het deksel.
    Stel je stoompan in om 8 minuten te stomen op 100°C.
  4. Zodra de zoemer klinkt (3 korte piepjes), plaats je de kommetjes in het stoommandje en sluit je af met het deksel.
  5. Strooi wanneer ze gaar zijn de fijngehakte bieslook over de eieren.
  6. Serveer met ouderwets brood.

Découvrez nos autres recettes

Oosterse preisoep

Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 fijngehakt citroengrasstokje ½ blik kokosmelk (400 g) Een handvol fijngehakte verse koriander 1 blokje bouillon Stappen Bereid de

Lire la suite »

Minestrone

Ingrediënten 1 teentje look 75 g bieslook 75 g wortelen 75 g courgettes 75 g groene bonen 50 g venkel 75 g groene asperges 75

Lire la suite »
Cocktail Heartbeet

Cocktail Heartbeet

Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Kleine rode bieten 1 Granaatappel 1 Appel 1 Citroenschijfje zonder schil Stappen Doe alle fruit en groenten in

Lire la suite »