Ovenschotel eieren

Œufs cocotte

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 60 ml crème fraîche
  • 2 plakjes ham of zalm
  • peper en zout
  • Enkele takjes bieslook of andere verse kruiden naar keuze

Stappen

  1. Verkruimel de ham of zalm en verdeel de kruimels over twee kommen.
  2. Breek een ei in elke kom.
    Voeg de crème fraîche en zout en peper naar smaak toe.
  3. Bereid je stoompan voor met 1 verhoger, 1 stoommandje en het deksel.
    Stel je stoompan in om 8 minuten te stomen op 100°C.
  4. Zodra de zoemer klinkt (3 korte piepjes), plaats je de kommetjes in het stoommandje en sluit je af met het deksel.
  5. Strooi wanneer ze gaar zijn de fijngehakte bieslook over de eieren.
  6. Serveer met ouderwets brood.

Découvrez nos autres recettes

Gedroogde bananen

Gedroogde bananen Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten Bananen Stappen Snij de bananen in schijfjes van 1 cm dik en plaats ze op

Lire la suite »

Harira

Ingrediënten 100g lams- of rundsvlees (gekookt) 100g voorgeweekte kikkererwten 1 fijngehakte ui 1 el olijfolie 100 g koraallinzen 1 selderij stengel 300 g verse tomaten

Lire la suite »
Wrap Tortilla

Wraps

Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 10 uur Ingrediënten 1/2 witte of gele ui 4 grote wortelen 1 kop zongedroogde tomaten 3 teentjes look 1 kop

Lire la suite »