Herfstige zwarte koolvishaasje van Pol Grégoire

Ingrediënten

  • 600 g de zwarte koolvishaasje
  • 800 g pompoen naar keuze: Patidou squash, Kabocha pompoen (Japanse groene pompoen), butternut, potimarron
  • 4 rode uien
  • 1 hart van krulsla
  • 4 el Umé (zachte sake)
  • 2 el appelazijn (niet gepasteuriseerd)
  • 8 el rauwe sesamolie
  • ½ kl acacia honin
  • 50 g fijngehakte kervel of platte peterselie
  • ½ fijngehakte rode peper (optioneel)
  • 25 g gedroogde wakame zeewier
  • 1 el geraspte verse gember

Stappen

  1. Rehydrateer het wakame zeewier 7 tot 10 minuten in lauw water.
  2. Laat het uitlekken en hak het fijn.
  3. Was en snij de pompoen in de breedte in twee en verwijder de pitten.
  4. Snij de rode uien in de lengte in twee.
  5. Snij het hart van de krulsla in de lengte in vier.
  6. Snij de eerste helft van de gember in fijne schijfjes en de andere helft in julienne.
  7. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
  8. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 20 minuten.
  9. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), doe de groenten in de stoommand en dek af met het glazen deksel.
  10. Ondertussen, bereid de rauwe saus. Giet al de ingrediënten voor de saus in een kom en meng. 
  11. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), verwijder het deksel en plaats voorzichtig de zwarte koolvis op de groenten.
  12. Sluit en programmeer nogmaals 8 minuten de stoomtijd, programma “steam” op 80 °C.
  13. Zodra het programma afgelopen is, verdeel de vis en de groenten op 4 borden en besprenkel het geheel met rauwe zeewiersaus.

Ontdek onze andere recepten

Harira

Ingrediënten 100g lams- of rundsvlees (gekookt) 100g voorgeweekte kikkererwten 1 fijngehakte ui 1 el olijfolie 100 g koraallinzen 1 selderij stengel 300 g verse tomaten

Lire la suite »

Provençaalse soep

Ingrediënten 1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 400 g verse tomaten of een blik tomatenblokjes 2 sjalotten 2 teentjes look Het sap van een

Lire la suite »