Piepkuiken met citroenmelk, witloof en puree

Ingrediënten

  • 2 piepkuikens
  • 2 bio citroenen
  • 6 tot 7 teentjes look
  • 1 kg aardappelen
  • Boter
  • 1 kg witloof
  • 1 appelsien
  • 500 ml melk
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout

Stappen

  1. Kruid de piepkuikens met peper en zout.

  2. Plaats ze in de bain-marie bak en giet melk tot 1/3 van de hoogte van de piepkuikens.

  3. Voeg de zeste van de 2 citroenen en de teentjes look in hun geheel toe.

  4. In de “bio-Gastronorm” bak, voeg een klontje boter toe, de in de lengte in 4 gesneden witloofstronken, het sap van de appelsien en 2 kl appelsien zeste.

  5. Plaats de onderdelen van uw stoomkoker als volgt:

    a. Op de verwarmende kuip, een opzetstuk met de “bio-Gastronorm” bak met het witloof.
    b. Boven de “bio-Gastronorm” bak een opzetstuk met een stoommand voor de aardappelen.
    c. Daarboven, een opzetstuk met de bain-marie bak met de piepkuikens in de melk

  6. Sluit het geheel met het glazen deksel en programmeer op stomen, programma “steam” op 100°C gedurende 80 minuten.

  7. Was, schil en snij de aardappelen in stukken.

  8. Eens het programma afgelopen is, schuif het bovenste opzetstuk opzij, giet de aardappelen in de stoommand en programmeer 20 tot 30 minuten stoomtijd, programma “steam” op 100°C.

  9. Wanneer de kooktijd afgelopen is, plet de aardappelen in een schotel en voeg de kookmelk met de look voor een smeuïge en smaakvolle puree.

  10. Snij de piepkuikens in twee en plaats ze op 4 borden.

  11. Voeg de appelsienwitloof en de aardappelpuree toe.

     

Ontdek onze andere recepten

Prei-postelein soep

Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 ui 1 teentje look 1 el olijfolie 1 bouillonblokje 1 bussel postelein Stappen Bereid de groenten door ze

Lire la suite »

Fruitleer van mango

Fruitleer van mango Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 250 g goed rijpe mango 1 el limoensap Stappen Schil uw fruit,

Lire la suite »