Pruimenconfituur met steranijs

Ingrediënten

  • 1 kg pruimen (13 pruimen)
  • 400 g suiker
  • 50 ml citroensap
  • 1 steranijs

Stappen

  1. Was de pruimen, verwijder de pit en hak ze fijn.
  2. Giet de pruimen, de suiker, het citroensap en de steranijs in een kookpot. Bedek met een propere doek en laat een hele nacht trekken.
  3. Steriliseer de bokalen met stoom. Droog ze niet af, ze zouden opnieuw vuil kunnen worden.

 Sterilisatie: Maceratie 1 nacht

  1. De volgende dag, breng de bereiding aan de kook op een gemiddeld vuur en laat zachtjes doorkoken, roer regelmatig tot de gelvorming gestart is.
  2. Haal de kookpot van het vuur en laat 5 minuten rusten, giet dan de confituur in de gesteriliseerde bokalen, vul de bokalen tot 5 mm van de rand.
  3. Sluit de bokalen met de deksels.
  4. Maak uw stoomkoker klaar voor een appertisatie.
  5. Giet water in de kuip tot aan de aanduiding “steam max”, voeg een opzetstuk toe en dek af met het deksel, en stel het stoomprogramma in op 99°C voor 10 minuten.
  6. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, plaats uw bokalen rechtstreeks in het kokende water, en dek vervolgens af met het deksel.

Eens het programma afgelopen is, zet het toestel uit, verwijder het deksel en laat het een paar minuten afkoelen voordat u de bokalen eruit haalt.

Ontdek onze andere recepten

Zandkoekjes deeg

Zandkoekjes deeg Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 10 tot 12 uur Ingrediënten 2 el lijnzaadjes 200 g amandelpoeder 4 el kokosbloem 4 el ahorn- of

Lire la suite »

Cocktail Carott Bomb

Cocktail Carrot Bomb Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 2 Appelen 3 Wortelen 1 Handvol (platte) peterselie 1 Citroenschijfje Stappen Doe alle fruit en groenten

Lire la suite »

Kokos Rocher

Kokos rocher Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 2 bananen 200 g gedroogde kokos 1 el geraspte verse gember 1 el

Lire la suite »