Gestoomde aubergines Japanse stijl

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 5 lente-uitjes
  • 10 g gegrilde sesamzaadjes
  • 3 kl Mirin (zachte saké om te koken)
  • 1 kl virgin sesamolie
  • 1 el Tamari (of sojasaus)
  • 2 kl rijstazijn
  • 2 kl ahornsiroop
  • 2 kl geraspte gember
  • 1 geraspt teentje look

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het glazen deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 30 minuten.
  3. Verwijder het steeltje van de aubergines en schil ze.
  4. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de aubergines in hun geheel in de stoommand en dek af met het glazen deksel.
  5. Terwijl de aubergines garen, meng alle ingrediënten van de vinaigrette in een kom.
  6. Eens de kooktijd afgelopen is, verwijder de stoommand uit uw stoomkoker, laat de aubergines afkoelen en laat ze uitlekken.
  7. Scheur de aubergines met de hand in de lengte om lange slierten te verkrijgen.
  8. Laat nog 20 minuten uitlekken.
  9. Als de aubergines koud zijn, plaats ze op een opdienschaal.
  10. Giet de vinaigrette erop en laat een tiental minuten marineren.
  11. Net voor het serveren, bestrooi de aubergines met de fijngehakte lente-uitjes sesamzaadjes.
  12. Geniet van deze aubergines met een kom lauwe Japanse rijst.

Ontdek onze andere recepten

Bananen Milkshake

Ingrediënten 400 g de bananen 700 ml melk 2 bollen (150 g) vanille-ijs Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel

Lire la suite »