Gestoomde aubergines Japanse stijl
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Kookgtijd : 30 min
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 5 lente-uitjes
- 10 g gegrilde sesamzaadjes
- 3 kl Mirin (zachte saké om te koken)
- 1 kl virgin sesamolie
- 1 el Tamari (of sojasaus)
- 2 kl rijstazijn
- 2 kl ahornsiroop
- 2 kl geraspte gember
- 1 geraspt teentje look
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het glazen deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 30 minuten.
- Verwijder het steeltje van de aubergines en schil ze.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de aubergines in hun geheel in de stoommand en dek af met het glazen deksel.
- Terwijl de aubergines garen, meng alle ingrediënten van de vinaigrette in een kom.
- Eens de kooktijd afgelopen is, verwijder de stoommand uit uw stoomkoker, laat de aubergines afkoelen en laat ze uitlekken.
- Scheur de aubergines met de hand in de lengte om lange slierten te verkrijgen.
- Laat nog 20 minuten uitlekken.
- Als de aubergines koud zijn, plaats ze op een opdienschaal.
- Giet de vinaigrette erop en laat een tiental minuten marineren.
- Net voor het serveren, bestrooi de aubergines met de fijngehakte lente-uitjes sesamzaadjes.
- Geniet van deze aubergines met een kom lauwe Japanse rijst.
Ontdek onze andere recepten
Bananen Milkshake
13 November 2021
Ingrediënten 400 g de bananen 700 ml melk 2 bollen (150 g) vanille-ijs Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het toestel
SPICY CHOCO smoothie
12 November 2021
Ingrediënten Het sap van 2 peren, koud geperst met de juicer 3 bananen 1 el rauwe cacaopoeder 1 kl geraspte gember 1 draai van de
Yoghurtijs met rode vruchten
12 November 2021
Ingrediënten 600 g diepvries rode vruchten 600 g yoghurt 2 el agavesiroop of honing Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup insteekt en het