Tajine van kip met citroen

- Bereidingstijd: 25 minuten
- Kooktijd : 145 minuten
Ingrediënten
- 4 kippenbillen in twee gesneden ter hoogte van het gewricht.
- 1 grof gesneden ui
- 3 fijn gesneden teentjes look (zonder pitje)
- 4 el olijfolie
- Peper & zout
- 1 kl gemalen gember
- 1 kl gemalen koriander
- 1 kl Ras-el-hanout
- 200 ml water
- 1 klein busseltje verse koriander
- ½ bussel platte peterselie
- 100 g groene ontpitte olijven
- 2 gekonfijte citroenen
- 1 kopje bulgur (of griesmeel met grove korrel)
-
De 100% Belgische Stoomkoker
319,99 € – 499,99 € Opties selecteren This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 “bio-Gastronorm” bak, 1 stoommand en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 15 minuten.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), giet de helft van de olijfolie, de look en de uien in de “bio-Gastronorm” bak.
- Terwijl de look en de uien smelten, wrijf de kippenbillen in met de rest van de olijfolie.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schroei de kippenbillen in een pan op hoog vuur gedurende een paar minuten aan elk kant om ze mooi te kleuren.
- Wanneer de uien glazig zijn, voeg de kippenbillen, gemalen koriander, gemalen gember en Ras-el-hanout toe in de “bio-Gastronorm” bak.
- Meng goed en voeg vervolgens het water toe.
- Voeg bovenop de “bio-Gastronorm” bak een opzetstuk met een stoommand toe en dek af met het deksel.
- Programmeer een stoomtijd, programma “steam” op 80°C gedurende 120 minuten.
- Snij de gekonfijte citroenen in 4, verwijder het vlees en spoel de schil grondig.
- Snij de schil van de gekonfijte citroen in fijne reepjes en bewaar ze.
- Hak de koriander en de platte peterselie fijn.
- Giet de bulgur (of het griesmeel) en een scheutje olie in de porseleinen terrine.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Meng het griesmeel zodat het de olie opneemt en voeg een kop kokend water toe en laat het opzwellen.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), schuif het bovenste opzetstuk opzij, en voeg de gekonfijte citroen en de olijven toe aan de kip.
- Open het deksel en plaats de porseleinen terrine met de bulgur (of het griesmeel) in de stoommand.
- Sluit het geheel en programmeer op stomen, programmeer “steam” op 80°C gedurende 10 minuten.
- Voor het serveren, bestrooi de bereiding met de fijngehakte koriander en peterselie.
Ontdek onze andere recepten
Bietenpoeder
12 November 2021
Bietenpoeder Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 10 uur Ingrediënten 1 rode biet Een beetje water Stappen Snij een mooie rode biet en mix met een
Italiaanse mix
12 November 2021
Italiaanse mix Ingrediënten 80 g zwarte olijven 50 g gedroogde tomaten (zonder olie) 1 ui 150 g cashewnoten 4 kl gedroogde oregano Bereidingstijd: 10 minuten

Zandkoekjes deeg
12 November 2021
Zandkoekjes deeg Bereidingstijd: 40 minuten Droogtijd : 10 tot 12 uur Ingrediënten 2 el lijnzaadjes 200 g amandelpoeder 4 el kokosbloem 4 el ahorn- of