Boerenkool chips
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 12 uur
Ingrediënten
- 300 g boerenkool
- ½ verse mango
- 1 rode paprika
- 1 el cashewnoten puree of Tahin
- 4 el zonnebloempitten
- Het sap van een citroen
- ½ kl kurkuma
- ½ kl gerookte paprika
- 1 snuifje zout
Stappen
- Was de bladen van de kool, verwijder de stelen (hoofdnerf) en snij de koolbladen in middelgrote stukken.
- Mix de rest van de ingrediënten in een blender tot u een sausje verkrijgt. Deze bereiding zal als smaakmaker dienen.
- Meng de koolbladen met uw smaakmaker in een kom. Kneed het geheel goed om de smaakmaker homogeen te laten opnemen en de koolbladen malser te maken.
- Leg de gekruide koolbladen op een NutriFlex blad zodat de kruidenmix niet door het rooster drupt.
- Droog alles op 40°C gedurende 12 uur.
Ontdek onze andere recepten

Rode vruchten coulis
12 November 2021
Ingrediënten Rode vruchten: 200 g aardbeien, 100 g frambozen of 50 g rode bessen en 50 g cassis of bevroren fruit: 250 g aardbeien en

Tomaten – kikkererwten soep
12 November 2021
Ingrediënten 200 g voorgeweekte kikkererwten of 400 g kikkererwten uit blik. 600 g verse tomaten geblancheerd en in blokjes gesneden of 1 groot blik tomatenblokjes.

Glutenvrij pannenkoekendeeg
1 February 2023
Ingrediënten 150 g glutenvrij meel (rijst- of kastanjemeel) 100 g maïzena 1/2 liter melk 3 eieren 2 el olie Stappen Zorg dat de stekker van