Fruitleer van kiwi
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Droogtijd : 4 tot 6 uur
Ingrediënten
- 300 g kiwi
- 100 g banaan
- 50 g rietsuiker of kokos- of dadelsiroop (optioneel)
Stappen
- Schil uw fruit, verwijder de pit en de zaden.
- Giet alles in de kan van uw blender en voeg al dan niet zoetstof toe naar smaak (honing, siroop, dadel).
- Mix het geheel tot u een heel gladde massa verkrijgt.
- Met een paletmes of een spatel, spreid de puree op een NutriFlex blad op een plaat. De randen moeten een beetje dikker zijn, aangezien zij als eerste zullen drogen. Als ze even dik zijn als het midden, zullen ze te snel drogen en breekbaar worden.
- Droog het fruitleer min of meer 4 tot 6 uur op 47°C met de optie Smart Drying System voor een sequentiële droging in twee tijden / twee temperaturen.
- Om te weten of uw fruitleer klaar is, voel voorzichtig met uw hand. Als het nog rimpelt, laat nog 30 min. tot 1 uur drogen. Als het zacht en glad blijft is het klaar.
N.B: Een zurig tussendoortje te vergelijken met de zure tongen, een flash back naar onze kindertijd.
Ontdek onze andere recepten
Prei-postelein soep
12 November 2021
Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 ui 1 teentje look 1 el olijfolie 1 bouillonblokje 1 bussel postelein Stappen Bereid de groenten door ze
Krupnik: boerensoep
12 November 2021
Ingrediënten 50 g mix van parelgort, linzen en spliterwten 1 prei 1 dikke wortel 1 dikke aardappel 1 bouillonblokje Peterselie Stappen Laat de gort, linzen
MANGO EN HONING smoothie
13 November 2021
Ingrediënten 400 g mango 1 banaan 1 handvol rood fruit 1 el honing 400 ml plantaardige melk Stappen Zorg dat de stekker van de NutriSoup