Halfgedroogde tomaten

Tomates semi-séchées

Ingrediënten

  • Verse tomaten in de gewenste hoeveelheid
  • Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak

Stappen

  1. Snij de tomaten in kwartjes en leg ze op de roosters. De schilkant op de rooster om te vermijden dat het tomatensap door de roosters zou druppen.
  2. Bestrooi de tomaten met de Provençaalse kruiden of andere kruiden naar smaak.
  3. Droog gedurende 12 uur op 45°

N.B: Deze droogtechniek zal de smaken van de tomaten sublimeren. Uw flauwe tomaten krijgen de smaak van echte, in de zon gerijpte tomaten. 

Ontdek onze andere recepten

Soupe de carottes

Wortelsoep

Ingrediënten 400 g wortelen 1 kleine aardappel 1 gehakte ui 1 blokje groentebouillon Peper en zout naar smaak 2 kl curry poeder 100 ml kokosmelk

Lire la suite »

Perencompote

Ingrediënten 1,5 kg goed rijpe peren 2 el ahornsiroop 100 ml water Het sap van een citroen Kruiden naar smaak: vanille, kaneel, kardemom … Stappen

Lire la suite »
Œufs cocotte

Ovenschotel eieren

Bereidingstijd : 5 minuten Kooktijd: 8 tot 10 minuten Ingrediënten 2 eieren 60 ml crème fraîche 2 plakjes ham of zalm peper en zout Enkele

Lire la suite »