Miso artisjokken
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd : 40 minuten
Ingrediënten
- 4 Bretonse artisjokken
- ½ zakje instant miso soep
- 1 el sesamolie
- 4 el olijfolie
- 4 el Tamari (of soja saus)
- 1 kl geroosterde sesamzaadjes
- Peper & zout
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het glazen deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 5 minuten.
- Terwijl het toestel opwarmt, verwijder de steeltjes van de artisjokken.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de artisjokken in de stoommand.
- Terwijl de artisjokken voorkoken, bereid de miso bouillon: meng de instant bereiding met 300 lauw water in een kom.
- Eens het programma afgelopen is, verwijder de stoommand van het opzetstuk en laat de artisjokken uitlekken.
- Plaats de artisjokken in de bain-marie bak.
- Giet een scheutje olijfolie en de bouillon op de artisjokken.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Plaats de bain-marie bak op het opzetstuk op de verwarmende kuip.
- Dek af met het glazen deksel en start het stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 35 minuten.
- Ondertussen, bereid de saus door alle ingrediënten van de vinaigrette in een kleine kom te mengen.
- Zodra de artisjokken gaar zijn, serveer ze lauw met een beetje vinaigrette.
Ontdek onze andere recepten
Oosterse preisoep
12 November 2021
Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 fijngehakt citroengrasstokje ½ blik kokosmelk (400 g) Een handvol fijngehakte verse koriander 1 blokje bouillon Stappen Bereid de
Italiaanse mix
12 November 2021
Italiaanse mix Ingrediënten 80 g zwarte olijven 50 g gedroogde tomaten (zonder olie) 1 ui 150 g cashewnoten 4 kl gedroogde oregano Bereidingstijd: 10 minuten
Kerst appelkroon
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 8 uur Ingrediënten 3 appelen type Jonagold of Gala. 1 kl kaneelpoeder 1 snuifje gemberpoeder 1 snuifje kruidnagelpoeder 1 snuifje