Miso artisjokken

Ingrediënten

  • 4 Bretonse artisjokken
  • ½ zakje instant miso soep
  • 1 el sesamolie
  • 4 el olijfolie
  • 4 el Tamari (of soja saus)
  • 1 kl geroosterde sesamzaadjes
  • Peper & zout

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het glazen deksel.
  2. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 5 minuten.
  3. Terwijl het toestel opwarmt, verwijder de steeltjes van de artisjokken.
  4. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de artisjokken in de stoommand.
  5. Terwijl de artisjokken voorkoken, bereid de miso bouillon: meng de instant bereiding met 300 lauw water in een kom.
  6. Eens het programma afgelopen is, verwijder de stoommand van het opzetstuk en laat de artisjokken uitlekken.
  7. Plaats de artisjokken in de bain-marie bak.
  8. Giet een scheutje olijfolie en de bouillon op de artisjokken.
  9. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  10. Plaats de bain-marie bak op het opzetstuk op de verwarmende kuip.
  11. Dek af met het glazen deksel en start het stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 35 minuten.
  12. Ondertussen, bereid de saus door alle ingrediënten van de vinaigrette in een kleine kom te mengen.
  13. Zodra de artisjokken gaar zijn, serveer ze lauw met een beetje vinaigrette.

Ontdek onze andere recepten

Oosterse preisoep

Ingrediënten 3 prei 1 dikke aardappel 1 fijngehakt citroengrasstokje ½ blik kokosmelk (400 g) Een handvol fijngehakte verse koriander 1 blokje bouillon Stappen Bereid de

Lire la suite »

Italiaanse mix

Italiaanse mix Ingrediënten 80 g zwarte olijven 50 g gedroogde tomaten (zonder olie) 1 ui 150 g cashewnoten 4 kl gedroogde oregano Bereidingstijd: 10 minuten

Lire la suite »

Kerst appelkroon

Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 8 uur Ingrediënten 3 appelen type Jonagold of Gala. 1 kl kaneelpoeder 1 snuifje gemberpoeder 1 snuifje kruidnagelpoeder 1 snuifje

Lire la suite »