Miso artisjokken
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd : 40 minuten
Ingrediënten
- 4 Bretonse artisjokken
- ½ zakje instant miso soep
- 1 el sesamolie
- 4 el olijfolie
- 4 el Tamari (of soja saus)
- 1 kl geroosterde sesamzaadjes
- Peper & zout
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het glazen deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 5 minuten.
- Terwijl het toestel opwarmt, verwijder de steeltjes van de artisjokken.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de artisjokken in de stoommand.
- Terwijl de artisjokken voorkoken, bereid de miso bouillon: meng de instant bereiding met 300 lauw water in een kom.
- Eens het programma afgelopen is, verwijder de stoommand van het opzetstuk en laat de artisjokken uitlekken.
- Plaats de artisjokken in de bain-marie bak.
- Giet een scheutje olijfolie en de bouillon op de artisjokken.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Plaats de bain-marie bak op het opzetstuk op de verwarmende kuip.
- Dek af met het glazen deksel en start het stomen, programmeer “steam” op 100°C gedurende 35 minuten.
- Ondertussen, bereid de saus door alle ingrediënten van de vinaigrette in een kleine kom te mengen.
- Zodra de artisjokken gaar zijn, serveer ze lauw met een beetje vinaigrette.
Ontdek onze andere recepten
Cocktail Antigriep
28 October 2021
Cocktail Antigriep Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: – Ingrediënten 1 Appel 1/2 Komkommer 1 Limoenschijfje (met schil) 1 Handvol basilicum Stappen Doe alle fruit en groenten
Miso artisjokken
12 November 2021
Bereidingstijd: 10 minuten Kooktijd : 40 minuten Ingrediënten 4 Bretonse artisjokken ½ zakje instant miso soep 1 el sesamolie 4 el olijfolie 4 el Tamari
Spinazie, prei en cannellinibonen
13 November 2021
Ingrediënten 1 teentje look 200 g prei 50 g gehakte ui 200 g cannellinibonen, op voorhand geweekt 200 g jonge spinazie 1 laurierblaadje Peper en