Berberse gepocheerde peren

Ingrediënten

  • 6 goed vaste peren
  • 250 g poedersuiker
  • 1, 5 L warm water
  • 120 g hibiscus
  • 2 el oranjebloesemsiroop
  • 2 el gedroogde kamille
  • 3 el gedroogde citroenverbena

Stappen

  1. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 bain-marie bak en het deksel om te stoven.
  2. Programmeer “steam” op 100°C gedurende 10 minuten.
  3. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), giet alle ingrediënten behalve de peren in de bain-marie bak.
  4. Meng het geheel goed en dek af met het deksel.
  5. Terwijl de kruiden intrekken en de suiker oplost, schil de peren met behoud van het staartje.
  6. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), voeg de peren toe aan de geparfumeerde siroop en programmeer een stoomtijd op 100°C gedurende 20 minuten.
  7. Eens het programma afgelopen is, zet het toestel uit en laat de peren in de siroop afkoelen.
  8. Haal de gepocheerde peren eruit, filter de siroop en bewaar het geheel in een luchtdichte bokaal op een koele plaats.
  9. Serveer de peren warm of koud met een beetje hibiscussiroop.

NB: U kan de siroop gebruiken om uw water of uw cocktails op smaak te brengen. Laat de siroop koken in een kookpot met poedersuiker om het nog stroperiger te maken.

Ontdek onze andere recepten

Boerenkool chips

Boerenkool chips Bereidingstijd: 15 minuten Droogtijd : 12 uur Ingrediënten 300 g boerenkool ½ verse mango 1 rode paprika 1 el cashewnoten puree of Tahin

Lire la suite »