Terrine van kalf en salie

Ingrediënten

  • 800 g kalfsnoot
  • 250 g varkenslende
  • 3 uien
  • 100 g witbrood
  • 4 takjes salie
  • 1 ei
  • 3 el witte wijn
  • Gemalen nootmuskaat
  • Peper & zout
  • 50 g boter
  • 1 crépinette

Stappen

  1. Bereid de uienvulling.
  2. Hak de uien fijn en stoof ze aan in een pan met boter en 3 takjes salie (bewaar 1 takje salie voor het vervolg).
  3. Laat de uien smelten tot ze glazig zijn.
  4. Zet het vuur uit, voeg het witbrood, op voorhand in de witte wijn gedompeld, toe en meng.
  5. Voor het vleesgehakt: Snij de kalfsnoot en de varkenslende in grote blokjes, hak ze vervolgens.
  6. Giet het gehakt in een grote kom en voeg het ei en de uienvulling toe.
  7. Voeg peper en zout toe en bestrooi met geraspte gemalen nootmuskaat naar smaak.
  8. Meng alles goed.
  9. Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
  10. Programmeer uw stoomkoker op stomen, programma “steam” op 80°C gedurende 120 minuten.
  11. Terwijl het toestel opwarmt, maak de terrine klaar.
  12. Spoel de crépinette, bedek de porseleinen terrine ermee en laat het overschot uitsteken.
  13. Doe het gehakt in de terrine, leg het takje salie erbovenop.
  14. Sluit de crépinette en daarna de porseleinen terrine met het deksel.
  15. Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de porseleinen terrine in de stoommand en dek af met het glazen deksel.
  16. Eens het programma is afgelopen, zet het toestel uit, verwijder het glazen deksel en laat de terrine afkoelen.
  17. Laat de bereiding gedurende 2 uur in de koelkast rusten in de terrine, voordat u het serveert.

Ontdek onze andere recepten

Tomaat-watermeloen soep

Ingrediënten 800 g verse tomaten geblancheerd en in blokjes gesneden 200 g vlees van watermeloen 2 teentjes look 1 fijngehakte selderijstengel 10 g basilicumblaadjes 1

Lire la suite »