Terrine van kalf en salie
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Kooktijd : 120 minuten
Ingrediënten
- 800 g kalfsnoot
- 250 g varkenslende
- 3 uien
- 100 g witbrood
- 4 takjes salie
- 1 ei
- 3 el witte wijn
- Gemalen nootmuskaat
- Peper & zout
- 50 g boter
- 1 crépinette
Stappen
- Bereid de uienvulling.
- Hak de uien fijn en stoof ze aan in een pan met boter en 3 takjes salie (bewaar 1 takje salie voor het vervolg).
- Laat de uien smelten tot ze glazig zijn.
- Zet het vuur uit, voeg het witbrood, op voorhand in de witte wijn gedompeld, toe en meng.
- Voor het vleesgehakt: Snij de kalfsnoot en de varkenslende in grote blokjes, hak ze vervolgens.
- Giet het gehakt in een grote kom en voeg het ei en de uienvulling toe.
- Voeg peper en zout toe en bestrooi met geraspte gemalen nootmuskaat naar smaak.
- Meng alles goed.
- Maak uw stoomkoker klaar met 1 opzetstuk, 1 stoommand en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programma “steam” op 80°C gedurende 120 minuten.
- Terwijl het toestel opwarmt, maak de terrine klaar.
- Spoel de crépinette, bedek de porseleinen terrine ermee en laat het overschot uitsteken.
- Doe het gehakt in de terrine, leg het takje salie erbovenop.
- Sluit de crépinette en daarna de porseleinen terrine met het deksel.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt (3 korte bipjes), plaats de porseleinen terrine in de stoommand en dek af met het glazen deksel.
- Eens het programma is afgelopen, zet het toestel uit, verwijder het glazen deksel en laat de terrine afkoelen.
- Laat de bereiding gedurende 2 uur in de koelkast rusten in de terrine, voordat u het serveert.
Ontdek onze andere recepten
Chocolade crukies
12 November 2021
Chocolade crukies Bereidingstijd: 10 minuten Droogtijd : 4 tot 6 uur Ingrediënten 100 g cashew-meel 50 g hazelnotenbloem (of amandelbloem) 50 g gemalen havervlokken (of
Minestrone
12 November 2021
Ingrediënten 1 teentje look 75 g bieslook 75 g wortelen 75 g courgettes 75 g groene bonen 50 g venkel 75 g groene asperges 75
Rode vruchten coulis
12 November 2021
Ingrediënten Rode vruchten: 200 g aardbeien, 100 g frambozen of 50 g rode bessen en 50 g cassis of bevroren fruit: 250 g aardbeien en