Zomerse runderbavette van Pol Grégoire
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd : 18 minuten
Ingrediënten
- 600 g runderbavette
- 1 bussel bosuien
- 1 el verse geraspte gember
- 4 tot 6 el Shoyu (of soja saus)
- Het sap van een limoen
- 1 kleine rode peper
- 3 tot 4 bussels jonge rapen
- 100 g kokoscrème (bij voorkeur rauw)
- 1 of 2 bosuien
- 3 tot 4 el Shoyu (of soja saus)
- 2 el limoenzeste
- Het sap van een limoen
- 1 bussel fijn gehakte koriander
Stappen
- Maak uw stoomkoker klaar met 2 opzetstukken, 2 stoommanden en het deksel.
- Programmeer uw stoomkoker op stomen, programma “steam” op 80°C gedurende 18 minuten.
- Terwijl de stoomkoker opwarmt, meng de runderbavette, de gehakte bosui (houd een beetje over voor de saus), de gember, het limoensap en de Shoyu saus in een kom (kies een kom die in de stoomkoker past).
- Snij de rapen in kwartjes.
- Zodra het geluidsignaal weerklinkt, plaats de rundsschotel in de stoommand, en de rapen in de ander mand en dek af met het deksel.
- Bereid ondertussen de rauwe saus.
- Los de kokoscrème op in een beetje lauw water om een consistentie te verkrijgen vergelijkbaar met pannenkoekendeeg.
- Meng alle ingrediënten van de rauwe saus in een kom.
- Zodra het stomen afgelopen is, bedek de voorverwarmde borden met de rauwe saus, leg er de raapkwartjes op en presenteer het vlees in de schotel waar iedereen zich zal kunnen bedienen.
Ontdek onze andere recepten
SPICY CHOCO smoothie
12 November 2021
Ingrediënten Het sap van 2 peren, koud geperst met de juicer 3 bananen 1 el rauwe cacaopoeder 1 kl geraspte gember 1 draai van de
Minestrone
12 November 2021
Ingrediënten 1 teentje look 75 g bieslook 75 g wortelen 75 g courgettes 75 g groene bonen 50 g venkel 75 g groene asperges 75
One pot pasta: rigatoni met kip
12 November 2021
Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd : 30 minuten Ingrediënten 400 g kipfilet in blokjes te snijden 2 fijn gehakte teentjes look 1 kl zout 1 blokje